Здравейте,
завърших висшето си образование това лято с полагане на държавен изпит.
Университета вече е изготвил дипломата ми, както и на моите колеги, но официалното им връчване е през м. май 2013 г. След официално внесена молба за получаването на дипломата в по-ранен срок, получих необоснован отказ.
Дипломата е официален личен документ и ми е необходима пред различни институции, при липсата и аз доказвам образованието си с академична справка, която струва съответна сума.
Въпросите ми са: Има ли ВУЗ-а право да задържа дипломата ми за висше образование?
Има ли право да ме задължава да получа дипломата си на точно определена дата?
Благодаря предварително !
- Дата и час: 25 Фев 2025, 02:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ за връчване на диплома за висше образование
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отказ за връчване на диплома за висше образование
Доколкото си спомням навремето с тази цел издаваха някакви свидетелства, с които се доказваш, че си се дипломирал, но все още не са ти дали дипломата. Идете и питайте в университета за това.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Re: Отказ за връчване на диплома за висше образование
Получавам отказ за какъвто и да било документ, освен академична справка, която аз не искам, защото нямам намерение при издадена диплома да давам по 100 лева за справка, която се издава еднократно и в срок. Т.е. така университета дефакто ме оставя без възможност да уча магистратура на друго място или да започна работа по специалността, защото не мога да докажа, че имам съответното образование.
- 100ycho
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|