начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Закриване на дебитна карта

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закриване на дебитна карта

Мнениеот azyre » 28 Сеп 2012, 17:16

ЗДРАВЕЙТЕ! Незнам дали му е тук мястото на моят въпрос. През 2007 изтеглих кредит от Джен Кредит в размер на 1500лв. и за този кредит ми дадоха дебитна карта.През 2009г си изплатих напълно кредита.Въпросът ми е след като ми е изплатен кредита трябва ли да закрия дебитната карта,по нея няма движение от както изтеглих парите през 2007г.Ще дължа ли някакви такси или лихви за тази дебитна карта,аз дори незнам и от коя банка е издадена :(
Благодаря Ви,предварително за отговорите.
azyre
Нов потребител

Re: Закриване на дебитна карта

Мнениеот nk7702n » 28 Сеп 2012, 17:20

azyre написа:ЗДРАВЕЙТЕ! Незнам дали му е тук мястото на моят въпрос. През 2007 изтеглих кредит от Джен Кредит в размер на 1500лв. и за този кредит ми дадоха дебитна карта.През 2009г си изплатих напълно кредита.Въпросът ми е след като ми е изплатен кредита трябва ли да закрия дебитната карта,по нея няма движение от както изтеглих парите през 2007г.Ще дължа ли някакви такси или лихви за тази дебитна карта,аз дори незнам и от коя банка е издадена :(
Благодаря Ви,предварително за отговорите.

Като взехте тази дебитна карта, не подписахте ли писмен договор, в който да са упоменати всички тези условия - такси, задължение за връщане при изплащане на изтеглената сума и др.? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот azyre » 28 Сеп 2012, 21:30

Да подписах договор,но за съжаление не помня какво е пишело а и не го пазя,някаде съм го забутал заедно с дебитната карта и не мога да ги открия. :shock:
azyre
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Сеп 2012, 21:32

Вие май се шегувате!? :lol: Много забавно.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот azyre » 28 Сеп 2012, 23:11

Не,не се шегувам!
azyre
Нов потребител

Мнениеот da345 » 29 Сеп 2012, 08:30

спокойно! дебитните карти се издават с определен срок. от 2007 до днес 2012 вашият трябва да е изтекъл.
da345
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 29 Сеп 2012, 10:09

Към всяка карта има "вързана" сметка. А тази сметка има месечна такса за обслужване, която се трупа независимо дали ползвате картата и дали има пари в сметката. Може след години да бъдете неприятно изненадан от значително задължение към банката, натрупано предимно от лихви.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот gilz » 08 Окт 2012, 10:15

Сигурно помните в кой офис сте ходили, за да разкриете сметката ,за да ви преведат парите .Отидете в същия офис и срещу лична карта ще ви дадат цялата информация , която Ви е нужна .Всички сметки имат такса обслужване независимо ,че срока на дебитната карта е изтекъл.
Ако не помните банката и офиса отидете в някои офис на Джеткредит и попитайте тях в коя банка са Ви превели парите , при тях информацията се пази.
gilz
Младши потребител

Мнениеот shopov » 12 Окт 2012, 16:55

Аз също имам питане - бившия ми работодател ми е открил през 2007 г. сметка в ОББ,като е злоупотребил с личните ми данни, аз не съм подписвал договор с ОББ нито съм получавал карта от там, но при справка излиза че имам сметка при тях.
Как да си изчистя взаимоотношенията с тях?

Те не разполагат с валиден договор сключен с мен за тази сметка и карта.
shopov
Младши потребител

Мнениеот obichamkotenca » 12 Окт 2012, 17:27

Бившият Ви работодател най-вероятно е открил сметка на Ваше име, за да Ви превежда месечното възнаграждение през 2007г.
Отидете в някой от клоновете на ОББ и им обяснете ситуацията.Ако има някаква сметка на Ваше име може да я закриете с лична карта.
obichamkotenca
Нов потребител

Мнениеот shopov » 12 Окт 2012, 17:44

Благодаря, за бързия отговор,

там е работата, че той е искал да ми превежда възнаграждението в ОББ, но аз писмено отказах, защото тогава изплащах кредит към Булбанк и беше необходимо заплатата ми да остане в Булбанк, по въпросната сметка пари не са постъпвали по никакъв повод.
По направената от мен справка в БНБ се оказа обаче, че ОББ не са пропуснали да начисляват такси, независимо от факта, че сметката е разкрита в нарушение на Закона за личните данни и няма сключен договор за нея.
shopov
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 12 Окт 2012, 22:42

shopov написа:Благодаря, за бързия отговор,

там е работата, че той е искал да ми превежда възнаграждението в ОББ, но аз писмено отказах, защото тогава изплащах кредит към Булбанк и беше необходимо заплатата ми да остане в Булбанк, по въпросната сметка пари не са постъпвали по никакъв повод.
По направената от мен справка в БНБ се оказа обаче, че ОББ не са пропуснали да начисляват такси, независимо от факта, че сметката е разкрита в нарушение на Закона за личните данни и няма сключен договор за нея.

Все някакъв документ е подписан при откриване на сметката, нали!? Вижте на място кой се е подписал и го подканете да си ги плати таксите. След това можете да си закриете сметката.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ