Интересуваме дали има давнаост да пусна жалба за лъжливи показания в дело?
На кратко. Преди две седмици имахме дело с бабата на децата ми. Съдим се за вещи, които децата ми са наследили от баща си. До колкото разбрах нещата са в наша ползва, бабата губи.
Свидетели на бабата бяха нейни роднини - дъщеря й и племенника й. Съдийката я хвана в лъжа, то на всички в залата ни стана ясно.
Мога ли да пусна жалба срещу дъщеря й за лъжесвидетелстване има ли някакъв срок, давност.
P. S.
Идеята ми е, ако няма давност, да изчакам да се произнесе съдийката по делото с бабата и да почвам лелята.
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 25 Фев 2025, 03:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Жалба за лъжливи свидетелски показания
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Жалба за лъжливи свидетелски показания
За да се говори за лъжесвидетелстване в гражданския процес, следва да се съобрази дали свидетелските показания са допустими доказателствени средства за подлежащите на доказване обстоятелства и факти - виж в този смисъл чл.164 и следващите от ГПК.
- neutralen
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|