начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Тълкувание на казус за Допълнително здравно осигуряване

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тълкувание на казус за Допълнително здравно осигуряване

Мнениеот shtangar » 29 Окт 2012, 23:02

Здравейте,
Моля за тълкувание на следния казус. В договора ми за допълнително здравно осигуряване има следната клауза:
"Не се изплащат и не се възстановяват суми за разходи изцяло или частично поети от други осигурители, правителствена или частна медицинска програма или работодател, както и суми, определени в Закона за здравното осигуряване в частта му за задължително здравно осигуряване - такси за преглед при личен лекар и специалист, а също и суми до 10 лева за ползвани здравни услуги и стоки."
Интересува ме следното:
- това означава ли, че ако не желая да ползвам направление от личен лекар, осигурителят е длъжен да ми изплати пълната сума за лечението в частно заведение, която е упомената по договор (осигурителят поема разходи за манипулации с лимит до 1500лв)? Проблемът е, че НЗОК покрива едва малка част от сумата, която трябва да платя в частното заведение за тази манипулация, а ако тя е вече частично покрита от НЗОК осигурителят не би покрил остатъка както е според този член (но поне според мен пак според този член ако не съм ползвал пари от НЗОК, осигурителят би следвало да поеме цялата манипулация)
Всякакви коментари и помощ са добре дошли. Спешно е!
shtangar
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ