начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Обжалване на акт

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на акт

Мнениеот precisa » 08 Ное 2012, 00:38

Преди две години и половина ми съставиха неправомерно акт в градския транспорт. )имах билет и в момента , когато се опитах да го перфорирам контрольора ми го взе от ръката. Не исках да се разправям, бързах за работа пък и бях бременна.Дадох с и личната карта и ми написа протокол в автобуса без полицай,Копие не получих. а таи година получавам акт от 70 лв за това.Реших да обжалвам и жалбата отишла в съда. :shock: :shock: Да се явя на дело.Отидох, там се яви и контрольора заедно с юрист консулт на Центъра за градска мобилност. Естествено той излъга ,че акта ми е бил съставен в присъствие на полицай и двама свидетели след като съм слязала от автобуса. И още на протокола който е при съдията не съм се подписала :shock: :shock: Отложиха го за да издирят полицая който е бил на смяна за да свидетелства.Такъв естествено няма, но съм убедена че ще се намери някой да излъже. Ако знаех че обжалването на акт отива в съда, изобщо нямаше да се занимавам въпреки че той е съставен неоснователно. Сега искам да оттегля жалбата си, но предполагам пак ще платя разноските по делото.Какви са те? Съвети? Нямам възможност да наема адвокат, но пък и сумата не си заслужава. Моя позната ми каза да поискам графична експертиза на мастилото на констативния протокол. Според мен не е нещо от особено значение за да се забърквам с допълнително проблеми. казаха ми че давали и безплатна консултации към КЗП. Моля за съвет от ваша страна. Благодаря предварително!
precisa
Нов потребител

Re: Обжалване на акт

Мнениеот TheOldMan » 08 Ное 2012, 01:16

Ако имате мног освободно врем и пари за пръскане, защитавайте своята ( а оттам и нашата) гражданска позиция. Натрийте носовете на длъжностните лица, неспазващи правилата. По този начин се създава гражданско общество - такова, от което бюрократа да се страхува.
Но ако не ви се занимава - платете парите дет ви искат и приключете със случая. Пораяженческа тактика, но пък по-безболезнена.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ