начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Помощ със задача по Информационно право?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ със задача по Информационно право?

Мнениеот shoshosho » 09 Ное 2012, 01:08

Здравейте , , студент по Право съм във втори курс на СУ , изучавам изключително интересния предмет Информационно право и всяка седмица ни се възлага да направим по една задача . Точно текущата просто не съумявам да я направя. И се нуждая от административен акт в електронен формат , подписан с електронен подпис , ще съм много благодарен на този , който ми помогне. Точното условие е следното :

7. Елект.юр.акт , издаден на основание Закона за електронното управление или друг нормативен акт

Предметът на ЗЕУ включва "предоставянето на административни услуги по електронен път" - чл. 1,ал. 1,а според § 1, т. 2 "административна услуга" се определя като "издаването на индивидуални административни актове", консултации, експертизи и пр.

Намерете електронен юридически акт на държавен орган, издаден на основание ЗЕУ или друг нормативен акт.
Актът следва:
- да е издаден в електронна форма и да е подписан с електронен подпис на държавен орган;
- да е издаден през 2011 г.;
- издаващият орган да не е Агенцията по вписванията;

Хиляди благодарности и почерпка за този , който съумее да ми намери подобен документ :)
shoshosho
Младши потребител

Re: Помощ със задача по Информационно право?

Мнениеот chadel » 09 Ное 2012, 11:07

shoshosho написа:изучавам изключително интересния предмет Информационно право

Сигурно се шегуваш :lol: :lol:

За 2011 нямам, но за 2012 мисля, че мога да намеря.
chadel
Потребител

Мнениеот shoshosho » 09 Ное 2012, 11:56

Хахха , викам малко ирония да вкарам , ами в крайна сметка , ако не се намери за 2011 , може и с такъв от 2012 да пробвам хаха , бих ти бил много благодарен и на това. Идея си нямам къде да открия подобни актове :oops:
shoshosho
Младши потребител

Мнениеот shoshosho » 10 Ное 2012, 21:27

Иначе задачата ми е изключително важна и имам още малко до края на срока , ако не изпълним всичко , което ни е възложено , не ни допускат до изпит :oops:
shoshosho
Младши потребител

Мнениеот chadel » 22 Ное 2012, 18:43

Абе да ти кажа, аз като практикуващ юрист от 2 години и половина и още толкова преди това, като стажант, никога не съм чувал дори, камо ли виждал това, което ти искат.. :D Особено с това условие да не е издаден от ТР. Че то на практика няма друг орган, който да издава електронни актове. Като гледам колко хора са ти видели темата и никой не е дал дори сламка, явно, че и другите колеги са в шах с пешката от тази задача :lol: Аз на твое място бих му го казал това на преподавателя :wink:

Получавал съм по електронен път указания от НАП за корекция на нередовности в подадени по електронен път с КЕП осигурителни декларации, но не видях някъде тези указания да са подписани с електронен подпис. Същото се отнася и за електронните им услуги - справки и т.н. НОИ също предлагат електронни услуги от сайта си, но не съм ги ползвал и не знам имат ли електронен подпис или не.

ПС: Личните ти съобщения са деактивирани.
chadel
Потребител

Назад към Взаимопомощ