начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

За фактите,доказателствата,прокуратура и съд

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За фактите,доказателствата,прокуратура и съд

Мнениеот tinamaneva » 22 Ное 2012, 01:22

Здравейте,от скоро съм в сайта и за първи път съм във форума.Не съм юрист,но по стечение на обстоятелствата попаднах на едно наказателно дело в което ме изумиха изнесените доказателства,факти,експертизи,становища на прокурор,решения на съдии от различни инстанции.Възможно ли е днес в български съд да се приемат подобни доказателства:дигитални снимки от мобилен телефон свалени с ХЕНДС ФРИЙ /протокол от двама полицейски служители с подпис и печат/химическа експертиза за алкохолно опиянение правена ДВЕ години след събитието само по показания на потърпевш,употреба на огнестрелно оръжие по показания на потърпевш в последствие официално отречени от самия него пред съд да продължават да са валидни и да се позовават на тях,всички доказателства за престъпление са иззети от един адрес,а в обвинителния акт се твърди,че престъплението е извършено на съвсел друг адрес,Свидетели няма,отпечатъци няма,ДНК проби - няма,медицинска експертиза-лицето може да е бито,но може и да не е бито/цитирам дословно д-р Радойнова/.Последно: Какво означава в официален документ с подпис,изходящ номер и т.н.атрибути всички несъответствия да се окачествяват с ТЕХНИЧЕСКИ ГРЕШКИ.Пет състава са гледали делото:районен съд-ВИНОВЕН,въззивен - ВИНОВЕН,ВКС - изцяло отменя присъдата и връща делото,въззивен - виновен-5 год.Жалби до окръжен и главен прокурор - ДВЕ години няма отговор.ВСС-всичко е нормално,но има основания за възобновяване.Делото е НОХД по чл.150 152.
tinamaneva
Нов потребител

Re: За фактите,доказателствата,прокуратура и съд

Мнениеот nk7702n » 22 Ное 2012, 16:20

А ВКС на какво основание върна делото? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ