начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

МенТЕЛ ме съдят

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МенТЕЛ ме съдят

Мнениеот pharmasist » 16 Яну 2013, 17:26

от мтел ме съдят за сметка направена от 08.2010 до 10.2011 . Помня , че бях в чужбина и като се върнах, ми бяха на"Д"числили огромна сметка , за която съм пуснал жалба още тогава и все още не съм получил отговор. Преди 2 дни получих заповед за изп на парично задължение по 410 . Какво бихте ме посъветвали Вие ?
pharmasist
Младши потребител

Re: МенТЕЛ ме съдят

Мнениеот emilgrigorov » 16 Яну 2013, 17:49

Веднага адвокат и обжалвайте, ако мислите, че може да се докаже наДчисляването, нямате никакво време. И не забравяйте да претендирате и разноските, ако считате, че действително сметките са наДчислени.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 16 Яну 2013, 18:13

pharmasist написа:от мтел ме съдят за сметка направена от 08.2010 до 10.2011 . Помня , че бях в чужбина и като се върнах, ми бяха на"Д"числили огромна сметка , за която съм пуснал жалба още тогава и все още не съм получил отговор. Преди 2 дни получих заповед за изп на парично задължение по 410 . Какво бихте ме посъветвали Вие ?

Веднага възразете срещу Заповедта и оттам :arrow: адвокат и защита в исковото производство.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Яну 2013, 20:27

Ще Ви надпишат с още двеста - триста лева, ако просто възразите.

Не трябва да допускате експертизи и натоварване на разноските, а реално доказване на услугата.

Това е доста мъчно при мобилните, защото сметките си ги изготвят пак те.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Яну 2013, 00:47

ivan_lawyer написа:Ще Ви надпишат с още двеста - триста лева, ако просто възразите.

Не трябва да допускате експертизи и натоварване на разноските, а реално доказване на услугата.

Това е доста мъчно при мобилните, защото сметките си ги изготвят пак те.

Това не е задължително / да се притеснява човекът, че ще го натоварят с излишни разноски, защото ако има основание и спечели делото, ще му бъдат присъдени/. Ако сметките действително са завишени и не съответстват на реалното потребление. Понякога се случва и по собствена инициатива да опростят част от дължимите суми. Всичко зависи от детайлите и от конкретния случай.
Последна промяна nk7702n на 17 Яну 2013, 15:07, променена общо 2 пъти
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот galatina » 22 Яну 2013, 22:22

Моментално подай възражение по чл.414 ГПК,като не истъкваш причината.Възражението е типова бланка която се продава в книжарниците в /около съда или ги изтегли от интернет.Подай си заявление в ОД на МВР по адресна регистрация от която да е видно,че в онзи момент си бил в чужбина и през това време можеш да потърсиш адвокат.М-тел в едномесечен срок трябва да внесат искова молба по чл.124 ГПК с всички необходими документи по случая и след,като ги получиш отиваш при адвоката с бележката от полицията.
Ако има проблеми пиши и не се стряскай.

ПОДАЙ ВЪЗРАЖЕНИЕТО ПО ЧЛ.414 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО-имаш 14 дена от получаване на известието,започва да се брой от следващия ден,но нечакай последния ден,внесиго 1-2 дена преди да ти изтече срока
galatina
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 23 Яну 2013, 02:19

galatina написа:....Подай си заявление в ОД на МВР по адресна регистрация от която да е видно,че в онзи момент си бил в чужбина ...

Е това само не ми стана ясно за кво му е? МТел не твърдят че той лично е навъртял тая сметка, а че тя е навъртяна от неговата СИМ карта. Кой, защо... тях не ги интересува.
Вероятно става въпрос за някакъв пренос на данни в роуминг, който модерните телефони навъртат без знанието на притежателя им. Днес половин ден се дзверих как да изключа преноса на данни на един HTC HD2 и така и не намерих начин. От настройките е изключено, Wifi-то е забранено (даже изключих и рутера в офиса за да съм сигурен) но браузъра отново се връзва и почва да тегли информация от интернет.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ