начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Прекратяване на договор, който не е влезнал в сила?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на договор, който не е влезнал в сила?

Мнениеот istoyanov » 25 Яну 2013, 23:05

Здравейте,
Моя казус е свързан с договор, който искам да прекратя още преди да е влезнал в сила (поне аз си мисля, че не би трябвало да е влезнал в сила).
На 26.12.2012г. в офис на Мтел след консултация с персонала ме увериха че ще могат да ми предоставят услугата "Цифрова телевизия" и "Домашен интернет"(пакетна услуга) в срок от 2-3 дена след сключване на договора. След което подписахме 2-годишен договор и аз започнах да чакам да ме свържат за да ползвам услугата. След 3 дена нито кост нито вест от тях. След телефонно обаждане от моя страна казаха че ще направят справка и ще ми звъннат. След 1 час се свързаха с мен и ми казаха, че ще първата дата на която могат да ме свържат е на 5-ти януари 2013г. Разбира се това не ме устройваше в никакъв случай, моята реакция беше веднага да подам молба за прекратяване на услугата по техния си канален ред. Та на 29.12.2012г. пуснах уведомление към тях, че договора, който още не е влязъл в сила тъй като нямам крайно устройство го считам за невалиден. Разбира се отговора на молбата им дойде преди няколко дни с категоричен отрицателен отговор.
Въпроса ми е какво трябва да направя сега за да уважат искането ми? Нямам ли право да прекратя договора в 7 дневен срок след сключването му според закона? В договора има т.6.6. в която е посочено че клиента може да се откаже в 7 дневен срок, само ако се подпише под тази точка, в случая аз не съм се. Въпроса ми е имат ли право да перефразират закона по този начин?

Другото което според т.6.6.3. от договора: "Независимо от посоченото в предходните разпоредби и независимо дали Потребителят е поставил подпис под тази т.6.6. Договорът влиза в сила от датата на неговото подписване във всички случаи когато Операторът предоставя на Абоната крайни устройства заедно с Услугите по Договора, както и в случаите, когато Услугите по Договора са свързани с ползване на крайно устройство, предоставено от Оператора."
С моето разбиране тъй като аз не съм получил крайно устройство, което е необходимо за получаване на услугата, то договорът не е влязъл в сила? Ако е така, то значи не би трябвало да ми тече месечен абонамент? При запитване от моя страна ми казаха че ми тече месечен абонамент, което си мисля, че също е основателна причина да поискам да прекратя отношенията си с такъв тип некоректен доставчик.

Благодаря предварително на отзовалите се!
С уважение инж. И. Стоянов
istoyanov
Нов потребител

Re: Прекратяване на договор, който не е влезнал в сила?

Мнениеот p_dyan » 25 Яну 2013, 23:16

Инженере Стоянов, не си ли вече прикачен. Качеството е добро имаш оптика до компютъра (pon технология)
Защо не те устройваше всичко това.
Много са претоварени от Мтел(или май беше дъщерната им фирма Мегалан), покрай тези промоции с телевизор или лаптоп. Наистина се чака малко повече ( 7-14 дни), но пък условията са добри. Дори бяха още по-добри при промоцията октомври-ноември.2012 г.
p_dyan
Потребител

Мнениеот karanedeff » 26 Яну 2013, 01:48

istoyanov написа:Другото което според т.6.6.3. от договора: "Независимо от посоченото в предходните разпоредби и независимо дали Потребителят е поставил подпис под тази т.6.6. Договорът влиза в сила от датата на неговото подписване във всички случаи когато Операторът предоставя на Абоната крайни устройства заедно с Услугите по Договора, както и в случаите, когато Услугите по Договора са свързани с ползване на крайно устройство, предоставено от Оператора."

По скоро това е отлагателно условие. Ако вече са Ви начислили такси, без реално да ползвате услугите, след като Ви скачат искайте възстановяване на тези такси до датата на реалното започване на ползването на услугата. Ще го направят бъдете уверен.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот istoyanov » 28 Яну 2013, 13:14

Благодаря за отговорите. Но наистина ме интересува в правото ли съм си да искам да прекратя договора си 3 дни след подписването му, или изобщо нямам такова право. Мисля си че Мтел злопотребяват с правата и търпението на хората?
istoyanov
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ