начало

С 219:114 гласа: Стефан Марчев е избран за председател на Висшия адвокатски съвет С 219:114 гласа: Стефан Марчев е избран за председател на Висшия адвокатски съвет

автокаско птп ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

автокаско птп ?

Мнениеот pharmasist » 07 Фев 2013, 20:26

теоретичен въпрос: ако мина на червено с автомобил и ме удари друг автомобил . Вината е изцяло моя и имам сключена застраховка автокаско. Въпроса ми е дали застрахователят ще ми изплати премия ?
pharmasist
Младши потребител

Re: автокаско птп ?

Мнениеот TheOldMan » 07 Фев 2013, 21:20

Вероятно ще откаже, тъй като щетата е следствие от виновно действие или бездействие. Не е изключено при съмнение за умисъл в неспазването на сигналите на светофара да откажат изплащане и на щетата на другия автомобил от вашата застраховка ГО. Т.е. застрахователя ще плати щетите по другия автомобил, но след това ще заведе иск срещу вас да му възстановите сумата.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ