Здравейте, съжалявам ако не съм уцелил правилният раздел - прецених, че не съм за раздел "Етажна собственост". Ако съм - нека темата да бъде преместена или изтрита - ще я напиша там.
Имам следният проблем. На квартира съм с приятелката си вече трета година като никога не съм имал проблеми с хазяина. Възрастен човек е (от тея, с които много трудно се говори) и по принцип не ни прави особено проблеми.
Лятото имахме съквартирантки - две момичета, може би най-кофти момичетата, които можете да си представите, а нас ни нямаше временно. Имахме неплатена вода за известно време и казахме на съквартирантките да си плащат тяхното, а ние като се приберем ще си платим нашата. Като заминахме веднага започнали да обясняват на хазяина как това и онова не сме плащали и т.н, а той знаеше за това, но знаете като го шашнеш стария човек с некви големи суми - 100 лева вода имахме.
Изпратихме му парите за водата (от САЩ), но понеже в същото време съквартирантките не си платили тока и им го спрели той ги дал на тях да си платят тока и водата остава неплатена. Изпращаме му пари и за вход, но той ги дава на съквартирантките и те си ги разделят и ги похарчват. След което напускат квартирата с оставени една камара сметки - в негово присъствие, а капарото, което им взема го "използвал" за последен наем.
След като се прибрахме поиска да си платим водата и входа, като много трудно му обяснихме, че няма да стане, понеже вече сме го платили. Той я плати, но в съзнанието му остана, че я е платил, защото ние не щем.
Сега започна да ни иска и по-висок наем и да ни натиска да си плащаме сметките дни след излизането им, което е смешно. И вместо ние да си настаняваме съквартирантки, той доведе едно момиче, което държи да настани в хола, а не в другата спалня, т.е. ние да останем с кухня и спалня на същите пари.
Извинявам се, че изписах цялата история, но който иска ще прочете между редовете.
Погледнах договора, който ми размахва от толкова време (договор на името на приятелката ми - води се, че тя е наемател на целия апартамент) и се оказа, че договора никога не е виждал нотариус и дори е на друго име, което в последствие е задраскал с химикал и е написал името на приятелката ми, която се е подписала.
Да не говорим, че банята тече, топла вода в кухнята няма и какви ли още не проблеми, които според "договора" той трябва да оправя.. а входа е лудница - касиер, домоуправител - всичко в един човек, който си пише сметки на "гьотере", понеже сме на първия етаж и плащаме като луди за асансьора.
По принцип не искам с лошо, но все пак ако може искам да ме посъветвате какво мога да направя, освен просто да се преместя от мястото, където живея вече три години.
- Дата и час: 24 Фев 2025, 14:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус с квартира и хязаин
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|