начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Санкции за разлепени рекламни обяви?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Санкции за разлепени рекламни обяви?

Мнениеот vida_1 » 13 Мар 2013, 18:46

Здравейте, не знам дали въпросът ми е точно за този раздел на форума, нямам представа като какъв правен казус това би трябвало да се окачестви, но много се надявам на вашата помощ, защото просто няма откъде другаде да я получа и въобще не знам как бих могла да се защитя в случая...

Аз съм сама жена без роднини и близки, която се мъчи по някакъв начин да си изкарва с честен труд прехраната. Но изглежда в България оцеляват само огромни фирми, добре подплатени и защитени, нищо че ограбват народа и укриват безкруполно данъци. Малките рибки ежедневно са изправени пред безброй заплахи, къде околозаконни, къде и съвсем беззаконни. Бих се радвала ако ми дадете съвет как бих могла да се защитя в случая и какви са ми правата.

Занимавам се с езиково обучение, което всъщност, току-що стартира...Служители на общината ми се обаждат по телефона от рекламни обяви разлепени в града и се представят като потенциални ученици. Аз им назначавам час за среща, при което те нахълтват в офиса ми и изсипват купища заплахи в най-груба форма. Чух, че имало закон, забраняващ лепене на обяви по обществени места, но никъде не мога да го открия що за закон е това и какви санкции предвижда неспазването му. Бих била благодарна ако ме ориентирате какво точно нарушават обявите ми и какво могат да ми лепнат за това. Честно казано, треперя от страх кога пак ще нахълтат, защото обещаха да дойдат с полиция. :shock: :o И какво сега, ще ме арестуват като най-опасната престъпничка-рецидивистка затова че честно се мъча да работя? :?

Всъщност, те и не са ме хващали да лепя, аз не съм ги лепила тези обяви, към стотина бройки са налепени от близък желаещ да ми помогне. Имат ли въобще основания за претенции, та всеки недоброжелател желаещ да те натопи и докара проблеми на главата би могъл хипотетично да вземе от мое име да разлепи и после ходи се разправяй ... Нямат никакви доказателства за моята причастност към тези обяви, но ме заплашват с полиция. :o Много ви моля, кажете ми какво биха могли да ми сторят и как да се защитя в случая! Ако ми съставят разни актове за глоба, как и къде те могат да се обжалват? И въобще...много съм любопитна да го видя този закон какво всъщност гласи, в какво съм обвинена бездоказателствено.

Много моля за спешен съвет, защото утре като нищо ще ми нахълтат пак с полицаи и в къщи. :?
vida_1
Нов потребител

Re: Санкции за разлепени рекламни обяви?

Мнениеот dimslav » 13 Мар 2013, 19:01

Случайно да става въпрос за Варна?
dimslav
Младши потребител

Мнениеот vida_1 » 13 Мар 2013, 19:28

dimslav написа:Случайно да става въпрос за Варна?

Аз не бих искала да споменавам за кой град става дума, че току-виж утре са ми предявили съобщението от форума като доказателство за причастност към обявите. :? Толкова нахъсани и агресивни бяха, че като ги гледам на всичко са способни за да си избият глоба. Или може би рушвет някакъв очакваха...знам ли ги... :roll: :roll:
Има ли значение градът? Въобще този закон (кой е той изобщо?) общонационален ли е или си е общинска някаква приумица? Каква е глобата принципно някой може ли да ме ориентира?
vida_1
Нов потребител

Мнениеот vida_1 » 15 Мар 2013, 12:58

Никой ли няма мнение по темата?
Този закон съществува ли изобщо такъв след като никой не го знае кой е?
vida_1
Нов потребител

Мнениеот chadel » 15 Мар 2013, 14:33

Регистрирайте си едно ООД с 2 лева капитал и си лепете на воля, пък да идват с който искат. Имуществени санкции, дори и да има, ще са отговорност на фирмата. Не се притеснявайте чак толкова...
chadel
Потребител

Мнениеот vida_1 » 15 Мар 2013, 15:54

Бях при адвокат. Тя ми каза че ако са умни няма да съставят акт защото в съда при всички положения ще падне.
Но те не са толкова умни, така че със сигурност ще ми цъфнат тези дни и после ще трябва да се съдя с общината. Да видим сега как и с какво ще се обосноват в акта.
Това не било закон, а наредба на самата община въз основа на Закона за местното самоуправление. Така каза адвоката. С една дума въз основа на наредба, общината най-безцеремонно си събира рекет от хората. В чии джобове потъват тези пари е много любопитен въпрос защото по мои наблюдения тези приходи са огромни.

А каква е разликата ООД или ЕООД за санкциите аз не разбрах?
vida_1
Нов потребител

Мнениеот dimslav » 18 Мар 2013, 16:37

Питам за кой град става въпрос, защото тези въпроси са регулирани на местно ниво. Във Варна 100 процента има приета наредба за тези неща.
Съвет: недейте да лепите обявите, за целта има вестници с бесплатни обяви. От тези обяви допълнително се загрозяват и без това грозните български градове.
Напълно ви разбирам ситуацията, защото и аз преди години давах частни уроци, без да лепя обявите по улиците, обаче. Пожелавам ви да ви се размине, защото наистина е доста неприятна ситуацията.
dimslav
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Мар 2013, 17:08

Ако дойдат отново, извикайте полиция, или по-добре попитайте адвокатката за действия в тази насока ...
Нали не сте ги лепила Вие ...
За общинските наредби и актовете, съставени по тях, адвокатката много правилно Ви е казала.
Тези инспекторати се самозабравят в самодоказването на безсмисленото си съществуване, има много писано по темата в този форум. Разгледайте.
.....
dimslav, все пак обява, че учителка дава уроци, не представлява обществена опасност. Този евтин начин на поставяне в обществено достояние е обичаен за България и по света, възприет от обществото, особено по отношение образователни курсове, имоти в района, изгубени домашни любимци, и пр.
Може би образованието пречи някому, с подкрепата на инспектората ... де да зная.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vida_1 » 18 Мар 2013, 20:45

Те ще дойдат отново разбира се и този път сигурно ще си водят самите те полиция защото на полицаите нямам право да им откажа документ за самоличност. Горе-долу адвокатът ме инструктира как да действам и съм малко по-спокойна, но не по-малко възмутена от тази несправедливост.
Погледнато по-глобално на казуса, вероятно нямаше да ме е толкова яд ако виждах някаква логика със здрав разум в тази наредба... Но всичко това е просто абсурдно. Градът е толкова занемарен че прилича на кочина, не се почиства, не е ремонтирано никъде от памтивека, изобщо не се вижда да има каквато и да било грижа за външния му вид, някой се загрижил за това че разлепени обяви грозяли? Грозят остатъците от разлепването им. Що ли не грозят безбройните културни афиши или рекламните предизборни листовки?
Ако са така загрижени, можеше да има някакъв законен начин за подобен род обяви на специални места и със специални такси. Но такъв просто няма. Да не очакват билборд да окача за езикови уроци? Моите потенциални ученици вестници не четат и това е един от малкото начини за реклама.
vida_1
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ