начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Решаване на Казус

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Решаване на Казус

Мнениеот viviannn » 24 Мар 2013, 12:39

Подадена е жалба във Върховния съд срещу решението на предходните съдебни инстанции, съгласно което изградените в груб строеж етаж, приземен етаж, таванско помещение и общи части не са годен обект за делба между страните, а само придобито право на строеж (суперфиция) за същите.
Въпрос: Какво ще е решението на ВС относно обоснованността и законността на обжалваното решение на предходните съдебните органи? Изградената в груб вид сграда дали е годен обект за делба?
Нормативен материал: чл.63, ал.1 ЗС; чл. 282, ал.1 ГПК (в ред. 1992 г.)

Моля за вашата помощ и предварително благодаря! :)
viviannn
Нов потребител

Re: Решаване на Казус

Мнениеот iivanova_bg71 » 24 Мар 2013, 13:25

и на мен ми трябва помощ по същия проблем ! :(
iivanova_bg71
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 24 Мар 2013, 17:38

Извинете любопитството ми, но един въпрос- тези казуси кой, защо и във връзка с какво образование ( предмет) ви ги дава за решаване?
Питам, защото не мине малко време и се появи някакво питане във връзка с някакъв казус и ми стана интересно.

После ще помогна ( ще се делят хората, то е ясно, ама и аз да науча нещо :lol: ).
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот viviannn » 25 Мар 2013, 11:49

Ами уча икономикческа специалност , но имаме предмт Основи на правото и там ни дават казус :) Аз вече го направих , но все още нямам оценка. Ако някой публикува щеми е от полза , ако ми го върнат за преработка :)
viviannn
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ