начало

Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия

Осъдила ме е колекторска фирма за 125 лв и 1000 лв хонорар

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осъдила ме е колекторска фирма за 125 лв и 1000 лв хонорар

Мнениеот efrossina » 16 Апр 2013, 18:22

Здравейте,на 05.04.2013 г в РС В.Търново съм осъдена,а на 15.04 ми залепват уведомление за получаване на призовка/съобщение по ЧГД на насточщия ми адрес не този по лична карта.Въпросът ми е как съм осъдена предварително като през това време аз съм в болница с тежко заболяване.Моля посъветвайте ме какво да правя? Осъдила ме е колекторска фирма за 125 лв и 1000 лв хонорар на юрискунсулт.Това е вследсвие мои жалби в КЗП и до Прокурор за тел тормоз от страна на съответната фирма.Благодаря!
efrossina
Нов потребител

Re: помощ

Мнениеот bird_of_paradise » 16 Апр 2013, 18:33

Не сте осъдена- съдът просто "проверява" дали не сте съгласна с този дълг ( не им се сърдете- работят с това, което онези лумпени от НС сътвориха).
Ако вече не сте на лечение- отивайте още утре при адвокат, ако можете да си позволите, ако не директно в съда. Там ще ви връчат книжата и .... ще му мислите. Дали само размера на възнаграждението ще жалите пред въззивна инстанция с частна жалба; или изцяло по основание и размер твърдяната сума по ч.гр.д.- преценявате сама.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Re: помощ

Мнениеот efrossina » 16 Апр 2013, 18:47

Благодаря Ви много за съдействието...ще пусна жалбите,въпреки че не мога да си позволя адвокат,защото ще бъда в болница от 6 до 8 месеца,така че се налага да действам сама.
Поздрави!
efrossina
Нов потребител

Re: Осъдила ме е колекторска фирма за 125 лв и 1000 лв хоно

Мнениеот neutralen » 16 Апр 2013, 20:35

:shock: Непременно потърсете помоща на адвокат ! Всяка самодейност в областта на правото е обречена на провал и необратими последици !
Най вероятно "колекторската фирма" неоснователно е завела дело срещу вас, но това може да се установи и оспорва само от юрист. Не си правете експерименти сама да се оправяте със "цесия", "заповедно производство" и други подобни обстоятелства и факти, които очевидно имат връзка с вашия случай, съдейки по написаното от вас. 8)
neutralen
Активен потребител

Re: Осъдила ме е колекторска фирма за 125 лв и 1000 лв хоно

Мнениеот bludniq_sin » 20 Май 2013, 17:19

Г-жо хубаво е трябвало да си погледнете заповедта за изпълнение преди да пишете. Подозирам че дългът ви е 1000 лв., защото държавната такса за 1000 лв. е 25 лв а юрисконсултското възнаграждение 100 лв. Има наредба за това как се определя юрисконсултското възнаграждение и ако юрк. си поиска 10 000 лв за дълг от 1000 лв пак няма да го получи. Поне от това което аз съм виждал. Случва се вместо 100 лв да им присъдят 200 300 но не и 1000 лв. Според мен сте объркала сумите. Главница е вашето задължение, после има държавна такса и юриск. възнаграждение както и законна лихва. Имайте предвид че ако възразите (което е ваше право ако не смятате че дължите съответната сума) заявителят (тези които искат пари от вас) ще внесат искова молба срещу вас в съда а това отново означава нова държавна такса и ново юрисконсултско възнаграждение, както и други разноски, които ако бъдете осъдена е ще се добавят към задължението ви.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Взаимопомощ