начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

непоискани но присъдени разноски

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

непоискани но присъдени разноски

Мнениеот nak111 » 23 Юли 2013, 12:53

Здравейте! Имаме отхвърлително решение по гр.д. На осн. чл. 78, ал.3 ГПК, с оглед изхода от спора, съдът е осъдил ищеца да заплати на ответника сумата посочена като изцяло заплатена в договора между ответника и адвоката му. Проблема е обаче, че ОТВЕТНИКЪТ НЕ Е ПОИСКАЛ ПРИСЪЖДАНЕ НА РАЗНОСКИ :oops:
Този проблем е констатиран от ищеца, който в срока за обжалване на решението, подава молба по чл. 248, ал.1 ГПК с искане на отмяна на решението в частта му за присъдените разноски, като сочи че такова искане не е имало.
Някой може ли да постне някакво решениие на ВКС, от сорта че въпреки липса на изрично искане се присъждат разноски или че сега - след искането на ищеца за изменение, ако се поискат разноски от страна на ответника, то ще се санира пропуска. Помагайте, че ми изгоряха паричките :oops:
nak111
Потребител

Re: непоискани но присъдени разноски

Мнениеот bird_of_paradise » 24 Юли 2013, 06:45

:roll: Лошо. Доколкото ми е известно.
Ако си представител на този ответник, бездействието ти ще бъде санкционирано и .... да, "хонорарът изгоря". Нормата на ал. 3 дава правото да бъдат поискани, при наличие на останалите предпоставки, но при липса на искане, съдът няма право да ги присъди.
Ако търсиш съдебни актове в насока подкрепяща написаното от мен- мога да посоча. Противна на нея- не.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Re: непоискани но присъдени разноски

Мнениеот nak111 » 24 Юли 2013, 13:55

То лошото, е че всички актове които съм намерил са в кофти за мен смисъл. Но благодаря за вниманието.
nak111
Потребител

Назад към Взаимопомощ