начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Въпрос по дело за издръжка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос по дело за издръжка

Мнениеот noirbg » 11 Дек 2013, 20:46

Здравейте.
Случаят при мен е следният - Когато родителите ми са се развели(1993-1994г.) баща ми е осъден да плаща издръжка, но такава той не плаща.През 2001-2003г. по моя молба, когато съм на 12 години майка ми завежда ново дело за издръжка и на самото дело по някакъв начин баща ми доказва чрез бележки, че е плащал за известен период от време издръжка.Както и да е.Това дали е плащал или не в случая не ме интересува.След като беше осъден...по мои спомени на порядъка 40-50лв месечна издръжка до ден днешен не е изплатен нито лев.Въпроса ми е имам ли право да претендирам за събраните суми и какъв е реда?Какво се изисква от мен да направя?Трябва ли да подавам някакви молби в съда.Какви?Как?Може да звуча малко досадно, но наистина нямам никаква представа за реда на действие и кое как се прави затова Ви моля за съдействие.Само искам да отбележа, че сега съм на 24 години и съм студент първи курс задочна форма.
Благодаря Ви предварително
noirbg
Нов потребител

Re: Въпрос по дело за издръжка

Мнениеот votpuska » 11 Дек 2013, 20:49

Давността е 5 години. Щом сте на 24 явно е изтекла..
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Назад към Взаимопомощ