начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Договор за наем нерегистриан .Важно и неотложно

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за наем нерегистриан .Важно и неотложно

Мнениеот viktoriqqqq » 21 Дек 2013, 09:09

Здравейте и Ви Благодаря предварително .Имам договор за наем, който не е нотарялно зааверен и който една от точките в договора пише че е склучен на 1.01.2013г .Но накрая в договора но не на последно място ппише че договора трябва да бъде прекратен на 1.01.2013 г това с грешната дата в моя полза ли е?ИИма ли този договор правна стоиност след като не е регистриран?В една от точките пише че трябва анекс за удалжаване или трябва 2 месеца предизвестие на една от страните.А ми идва писно с обратна раписка и в него пише че доо 7 дена трябва да се изнеса.Моля Ви да ми обесните дали имат право да ме изгонят посред зима имам две деца и няма къде да отидем .Сички вече запразняват няма в.позванете как да си намеря друга квартира и как да се изнеса в седем дневен срок.Сички се готвят за празници а мен ми идва писмо за напускане и то не е нотарялна покана а някво написано на недобра и замазана хартия.Ако някои ми отговори ще съм му благодарна а аз щще търся о правна защита.Весели празници
viktoriqqqq
Нов потребител

Re: Договор за наем нерегистриан .Важно и неотложно

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Дек 2013, 10:02

Първо тел.112 - обяснете случката, не бъдете емоционална. 2-ро, принцип е първо да съдят после да изваждат. Горе-долу това са мерките. Купете си нещо за самозащита, срещу преместване на входната врата - нещо което да запъне входната врата. Това е в случай на самоагресия от хазяина. Не може да направят нищо повече от скандал. Също писмо в прокуратурата, но с входящ номер, да е видно, че сте го подали. С две стъпки - отказвате достъп и отказвате разговор.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 21 Дек 2013, 10:22

А ти какво искаш, след колко време можеш да се изнесеш? Засега си в добро положение.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 21 Дек 2013, 10:52

Грешката е във ваша полза - договора остава сключен за неопределен срок и може да бъде прекратен с 2-месечно предизвестие. Изпратената ви покана следва да се счита за такова 2-месечно предизвестие. Поради некоректни действия на наемодателя(неспазване на предизвестието) нямате задължение да напускате в дадения ви 7-дневен срок. Налице е правен спор, който се решава в съда - по реда на чл.310, т.2 от ГПК. Докато хазаина ви няма такова съдебно решение, което може да получи минимум след половин година, можете да живеете в жилището, но никога не спирайте плащането на наема.Въпросът е да изкарате зимата, или да имате време да си намерите друга квартира.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот viktoriqqqq » 21 Дек 2013, 15:27

Благодаря Ви за отговорите много са ми полезни .Въпроса е ,че тя вече не иска да ми взима парите за наема и да ми дава белешки че съм и платила .Последния път и дадох наема а тя не ми даде белешка и аз по този начин не мога да докажа ,че съм платила а сега даже и неиска да ми зима парите.Замислих се дали да и ги пратя по пощата какво ще кажете за това.
viktoriqqqq
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 21 Дек 2013, 15:59

Проблемът е, че пощите нямат бланки с графа "пояснения" и не може да уточниш за какво е плащането. Може да стане така, че да пращаш парите, а тя да каже, че ти ги е дала на заем.
Пробвай с Уестърн Юнион или някоя друга фирма, там може да имат такива бланки и задължително трябва да пишеш "наем за м....... по договор от 01.01.13 г."
Друг вариант е с данните от договора да отвориш банкова сметка на името на хазяйката, но бенките също спряха да правят такива сметки без копие от личната карта.
Най-дългият път е да поискаш от Районния съд да ти откре сметка, но това не съм го правил и трябва да отидеш до съда и да попиташ на регистратурата или дежурен съдия.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ