начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Застрахователно дело

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Застрахователно дело

Мнениеот dainov » 28 Мар 2014, 21:19

Здравейте,
Преди 2 години участвах в "евентуално" ПТП, според мнението на дознателите, вещите лица и съда.
Оказа се, че е възможно с тавана на автомобила си да ударя във вратът пострадалата възрастна жена. Тъй като в показанията си посочи именно тази част от тялото си като мястото на удар. Освен това нямаше нито една синина от удар с автомобила, единствено счупена китка и то от падането върху шосето.
Всичко се случи на паркинг със безумната скорост от 2-3км. в час, според експерта 5 км в час и възрастната жена реши с потеглянето на автомобила на заден ход да мине зад него, освен това автомобилът беше силно замърсен и нямаше нито една следа по него от забърсан прах в следствие на съприкосновение. Дознанието направи и снимки на автомобила, но съдът не ги взе в предвид. Взе единствено телефонния разговор който аз проведох със 112 за пострадало лице, като видно по телефонния разговор бях силно уплашен и вместо да кажа че има пострадало лице съм казал "Блъснах възрастна жена". Предвид това, че не ми е ежедневие да блъскам хора по улиците е нормално в уплаха си да кажа първото което ми дойде на ум, само за да пристигне линейка.

Мина делото в районния съд, което пострадалите спечелиха, след което обжалвах на втора инстанция - Окръжен Съд, и там спечелиха. Видно ми направи впечатление, че за съда това е ежедневие и не обърна много внимание на казуса. Тоест автоматично аз загубих делото, въпреки че адвоката ми ги направи за смях в залата.

Сега имам пусната призовка, която предполагам е за дело във връзка с обезщетение, знам че мога да призова застрахователя, тъй като към него момент имах 2 активни застраховки ГО.
До момента съм платил около 1000 лева за адвокати за етапите дознание, дело РС и дело ОС. Освен това ме обвиниха по 78а - 1000 лв. глоба + разходите по делото, като общо се събират около 2500 лева.
Необходимо ли е да си наема отново адвокат за да влезе в съдебна зала и да каже "Призоваваме застрахователя като страна по делото"? Смятам, че мога да произнеса и сам това изречение, при положение че прочетох частта в Кодекса на Застраховане по темата.

И наистина е жалко, че с такава лекота съда обвинява съвестни граждани(за какъвто се самоопределям), които си плащат всички данъци, които въобще не са малко...
dainov
Нов потребител

Re: Застрахователно дело

Мнениеот kdkrastev1234 » 29 Мар 2014, 10:13

[quote="dainov"
Необходимо ли е да си наема отново адвокат за да влезе в съдебна зала и да каже "Призоваваме застрахователя като страна по делото" [/quote]
Задължително е, ако не искате сам да заплатите евентуалното обезщетение. Има срокове които трябва да бъдат следени и сам няма да се справите.
На първо време трябва да се привлече застрахователя /което става преди влизане в съдебната зала/. Ако не сте го уведомили писмено за ПТП-то, го направете веднага. И е във ваш интерес, да работите заедно с пострадалия, тъй като по отношение на застрахователя давността не е прекъсната и докато се съдите, може да го освободите от отговорност.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Назад към Взаимопомощ