начало

Иван Гешев и Невена Зартова ще бъдат разпитани по дело срещу прокурор Иван Гешев и Невена Зартова ще бъдат разпитани по дело срещу прокурор

Отново ходене по мъките с КАТ - моля за съвет

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отново ходене по мъките с КАТ - моля за съвет

Мнениеот chinchilla » 15 Май 2014, 17:31

Днес ходих в КАТ. Всъщност от обяд се разправям с тия..... Какво се случва :
Имах две невръчени НП-та. Днес отивам с преписите от двете присъди, които са ми дадени заради написаните актове, заради които имам тези две НП-та. Тая...хайде да не казвам каква на гише 19 ми връчва двете постановления. Подписвам се аз, но се опитах с най-благ тон ( в началото ) да и обясня, че желая да се приключат, или анулират, или каквото е там ( аз не знам закона ), защото имам издадени присъди. Тази първо ме прати в съда да съм кажел там, да им пратят по служебен път присъдите. Обясних, защото изрично бях питал реда, по който трябва това да се случи и ми отговориха, че нося оригиналите на преписите от решенията подпечатани с печата на съответния съдийски състав, тая не ще и да чуе. Хайде до СРС, там естествено на 4-тия етаж ми се изсмяха. Тогава вече започнах да губя търпение и ресто отново към КАТ. Отново на 19-то гише, отново същия елемент ми се диви зад него....Пише с огромни букви на гишето, че е за връчване на НП, връщане на книжки и още куп други неща, които не запомних. Отново с присъдите напред се опитвам да обясня, че от съда нямали такава практика и, че нося ПОДПЕЧАТАНИ оригинали, както и ксерокопия, ако иска да си остави и, че искам да ми се анулират въпросните НП-та. Глас в пустиня батко....
ОПита се даже да ми обясни, че присъдата ми е за едно, а НП-то за друго и нямало как да стане това, което искам.... Аз естествено :shock: .. Викам си, чакай сега, може тотално да съм изтрещял и да съм се бъркал всичките тези години.... отварям постановлението, отварям преписа от присъдата и чета :
На дата 10.01.01 ( примерно )в 01.01 часа, управлява лек автомобил марка ...... с ДКН....... по улица Мадрид посока ул. Асен Златаров и при спиране се установява, че лицето не притежава сумпс....
Чета НП-то пише, че на 01.01.01 в 01.01 управлява лек автомобил .с ДКН...... като при проверка отказва да даде проба за алкохол.... В самия акт ( аз бях писал преди тук в една тема ), не пише че съм бил без СУМПС, но въз основа на този акт нарушението се превръща в престъпление, завеждат ми дело и ме съдят.Но в НП-то си пише, че съм с 39 отнети контролни точки .
Дайте съвет какво да направя ? Да обжалвам ли постановленията ?

П.П. Като тъп юзър, направих току що аритметиката и се получи следното - Един акт от кат = на едно НП плюс една присъда...и двете въз основа на написания акт.....нЕкак си сметките не ми излизат......
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Взаимопомощ