начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Има ли начин да се влезе в необитаемо жилище при авария?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Има ли начин да се влезе в необитаемо жилище при авария?

Мнениеот karmen1961 » 08 Сеп 2014, 12:32

Здравейте!
Имам теч в апартамента, който се разраства с часове. Апартаментът над мен е необитаем от 10 години. Собствениците живеят в София (аз в Шумен). Успях да намеря координати и говорих с тях. Няма да коментирам що за стока са, но с една дума препредавам позицията им: не можело да е от тях, горе никой не консумира вода, това е или конденз, или ни наводняват от по-горен етаж; не можело те да се разхождат 500 км насам и 500 наобратно само за да установят, че няма нужда от ремонт; щели да дойдат напролет и тогава ще видим; накрая ми казаха да си гледам работата и ми треснаха телефона.
Знам ги от години и не че съм очаквала нещо друго, но длъжна бях да опитам с доБро.
Само че у нас вече вали не само в банята, ами и в коридора, хола и кухнята.
Другият проблем е, че аз не съм собственик, а съм наемател на жилфонд. От там вдигат рамене и ми казват, че не могат да влязат насила.
Аз обаче се питам, ако стане пожар, пак ли не можем да разбиваме, за да гасим? Трябва да има някакъв начин да се влезе законно и без тях. И то бързо. Защото водата ще тръгне и надолу по етажите, както беше предния път, когато им се спука тръба - на тези същите. (Тогава имаше наематели, та се оправихме с тях, макар и трудно).
Моля, ако някой знае възможно решение на проблема, да ми отговори
karmen1961
Младши потребител

Re: Има ли начин да се влезе в необитаемо жилище при авария?

Мнениеот lakavitsa » 08 Сеп 2014, 14:36

А имате ли поне застраховка, след като Вие твърдите, че на 10 години идват веднъж. Щото може да са идвали, но Вие да не сте ги виждали, и това го има. Сигнализирайте общината / районна администрация. Да извършат ремонта, като за целта се очаква, че ще направят протокол за извършената работа, за да го представите пред шуменците. Там в протокола ще се посочи, предполага се от вещо лице, представител на Общината / районния съвет, че виновникът не сте Вие, а са именно те.

За да не си нямате разправии. Добре ще е при влизането на общинарите да влезете с фотоапарат, щом искате с добро, за да го снимате за по-голяма убедителност. Не съм юрист, просто съм бил дълги години управител на ет. собственост. Не е без значение, нали?
lakavitsa
Потребител

Re: Има ли начин да се влезе в необитаемо жилище при авария?

Мнениеот karmen1961 » 08 Сеп 2014, 16:46

Благодаря, че се отзовавате, но не сте вникнали в питането. Съседите наобикалят 2 пъти годишно и аз винаги знам. Друга тема е, че се крият, за да не им искат пари за ремонти на общите части. Крият се и от мен. Освен това им намерих координатите в София и говорих с тях два пъти. Просто не искат да дойдат и да осигурят достъп до жилището. Та питам: как все пак може да се влезе и без тяхно съгласие преди да сме изгнили от теча, защото не мога да разчитам на съдействие от тях. Що се отнася до алармиране на общинските власти - ами като живея в общинско жилище, как мислите - дали не знаят, като ги тормозя от 1 месец?
Ама на кмета не му тече, а на управителя на Жилфонд още по-малко.
karmen1961
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ