начало

Оправдаха двама полицаи за поискан и получен, но върнат подкуп Оправдаха двама полицаи за поискан и получен, но върнат подкуп

Регресен иск от ГО

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регресен иск от ГО

Мнениеот todor1 » 08 Ное 2014, 19:16

Здравейте, Искам да попитам следното: Има заведен регресен иск срешу мен, случаят е следният.Преди 4 години бях участник в ПТП, като шофирах след употреба на алкохол.Пострадалия автомобил имаше каско, което му изплаща обезщетение за щетите.Следва искане на това обезщетение от страна на каското от моята застраховка ГО.Те обаче отказали да изплатят сумата и се стигнало до дело между двете застрахователни компании.Все пак каското печели делото и ГО му изплаща обезщетението.Сега ми идва на мен регресен иск, в който се иска да заплатя обезщетението за щетите на автомобила, разходите за делото, което се е водело между двете застраховки и законните лихви.Редно ли е да плащам за всичко, освен за изплатените пари за нанесените щети?Все пак не съм водил аз дела, нито съм знаел, че се водят?
todor1
Нов потребител

Re: Регресен иск от ГО

Мнениеот neutralen » 08 Ное 2014, 19:29

Иск и съдебно решение са различни неща. Какво слредва да платите, ще стане ясно след влизане в сила на постановено срещу вас съдебно решение. А какво ще реши съда не може да се предскаже. Някои юзъри може и да изразят мнение по въпроса който ви интересува. Може би ще има и такива отговори, които искате. Нищо лично.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот todor1 » 08 Ное 2014, 19:35

Няма да има съдебно решение, понеже мисля да изплатя доброволно регресния иск, без да се стига до дело.
todor1
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 08 Ное 2014, 19:49

Това е много разумно решение - спестявате си време, пари и нерви при воденето един продължителен съдебен процес с неизвестен край, вероятността при който решението да е във ваша полза е 50 %(теоретично).
neutralen
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 08 Ное 2014, 21:47

Раздели парите на вноски, напр. 10 и внеси 1-2 вповече.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ