начало

Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС

Уведомление за задължение без подател!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уведомление за задължение без подател!

Мнениеот aninikol7 » 26 Яну 2015, 21:37

Прилагам и снимка. Няма подател, има само адрес и телефон.
отгоре над Уведомление пише само Пловдив и моите имена, като фамилията, която е изписана, съм сменила преди 12 години!.
Аз не мога да разбера от къде е, този лист (дори неправилно изрязан), е бил залепен на вратата на входа.
Въпроса ми е, някой получавал ли е такова "Уведомление" и изобщо това нещо реално ли е, имат ли право на такова уведомление за съдебни действия на "хвърчащ лист", след като няма име на фирмата, която го е изпратила?! И няма ли давностен срок, по спомени от преди 12+ години е мобилен оператор.

http://prikachi.com/images.php?images/70/7877070Q.jpg
Aди
aninikol7
Нов потребител

Re: Уведомление за задължение без подател!

Мнениеот julia_s » 27 Яну 2015, 12:48

Според мен нямате основание за притеснение.
Съветът ми е да не влизате в комуникация на посочените контакти. Ако имат някакви претенции, да си ги предявят по законовия ред. И да, периодичните плащания имат давност 3 години (ако правилно се досещате, че може да е за задължение към оператор).
julia_s
Младши потребител

Re: Уведомление за задължение без подател!

Мнениеот ivanov_p » 27 Яну 2015, 13:58

Всичко има, даже правосъдие, но като разбереш за него. Санкцията за неразбирането е 800-1000 лв., може и повече. Обадете се да видите за какво става дума, а още по-добре отидете на касата на оператора и питайте какво ви е задължението и преценете дали сумата си струва да влизате в екшъни. Тези както са ви залепили съобщение, така могат и да отлепят.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ