начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Казуси по облигационно право.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казуси по облигационно право.

Мнениеот lanoz » 22 Сеп 2015, 14:10

Здравейте.Може ли да ми помогнете за решаването на следните два казуса?

Казус 1.--------А. и Б. сключили договор Б. да му ремонтира колата.Б. След ремонтните дейности Б. му казал, че всичко струва 1000лв., но А. му отвърнал,че няма толкова пари в момента и може да му даде само 700лв, а другите по-късно.Б. отказал да му върне колата. Има ли право Б. да не дава колата?

Казаус 2.------ Установените по делото факти сочат, трети лица са изпълнили чужди задължения-тези на ответника А. по договор за кредит с "Банка Х" АД, при което могат да искат изпълнение от ответника с доказан правен интерес с регресен иск по реда на чл.74 ЗЗД.
lanoz
Нов потребител

Re: Казуси по облигационно право.

Мнениеот Melly » 22 Сеп 2015, 16:02

Колега студент,
Не срещам изложено твое мнение по казусите, за да ти бъде помогнато в случай, че не си съобразил относимите правни норми довели до неправилно приложение на материалния закон.

В светлината на горното, заглавието на темата би следвало да звучи така:
Може ли някой да ми реши домашното?
Да, може, но такава помощ няма да ти бъде полезна занапред в обучението, ама никак. :idea:
Приеми написаното от мен, че е плод на най-добри помисли - и на-главното, че е в твоя полза.

Melly
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ