начало

Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества

връщане на стока

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

връщане на стока

Мнениеот irata » 04 Апр 2016, 16:26

Здравейте,
Родители ми са били подведени на презентация и са закупили спален комплект на промоция от 2300 лв на 1300.
По договор -договор извън търговски обект, не можем да го върнем,защото по чл. 57, т. 5 от ЗЗП сме го замърсили при отваряне.
2 пъти изпращам отказ от договор и стоката, но от там не я вземат и ми я връщат.
на 10 тия ден ми пращат писмо, че стоката е медицинско изделие и един път отворено не подлежи на връщане.
по закон, договор за такова изделие, не може да се сключи като Договор извън търговски обект.
Как да постъпя и да ги накарам да си вземат стоката, без да им плащам 50% неустойка, като според тях, можем да развалим договора, но не и да върна стоката?

моля, дайте ми съвет
irata
Нов потребител

Re: връщане на стока

Мнениеот irata » 05 Апр 2016, 16:19

Проблема решен - на добра воля поради техническа грешка на продавача.
irata
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ