начало

Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества

Извънбрачно дете в чужбина

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Извънбрачно дете в чужбина

Мнениеот badenough » 13 Май 2016, 15:54

Здравейте! Казусът, който излагам пред вас, касае човека до мен.
Преди 16 години прави секс с чужденка, семейна, при нейна ваканция тук, в България. Три месеца след ваканцията си му пише имейл, че е бременна (да уточя, излъгала го е, че пие хапчета). Обяснява му, че с нейния съпруг са правили безуспешни опити и след изследвания се оказва, че проблемът не е в нея, а в него (прави тези изследвания без знанието на съпруга си, т.е той не знае, че не може да има деца), затова прибягва до такава лъжа, за да им осигури дете. Веднъж годишно, по време на ваканции, моят приятел е имал втзможност да вижда сина си и да общува с него, без да му разкрива кой е. СЪщо така, майката отврме-навреме му пише, всеки път от различен мейл. От две години не е писала обаче, както и не е идвала. Договорили са с при навършване на 18 години на детето тя да му обясни истината, но според мен нещата не отиват натам. Въпреки, че има още три години дотогава, но - ако не изпълни обещанието си, към какви институции бихме могли да се обърнем? Единственото, което ми идва наум, е частен детектив, което е свързано и с много финанси.
badenough
Нов потребител

Re: Извънбрачно дете в чужбина

Мнениеот potrebitel777 » 14 Май 2016, 10:48

Тя го е използвала просто за...донор...че и на всичкото отгоре му е и разказала(по-късно му е разкрила)... а дори не го е възмездила за извършената "дейност"...

Мале, и после само някой да е казал че сапунките не са по действителни случаи.

Много глупаво от страна на чужденката, защото не знае за наследствени и генетични заболявания и към какво е предразположен "дарителят". Отделно, детето може да има несъответстващ(не такъв какъвто трябва да е при смесване на майчините и бащините гени, алели и др. такива) цвят на очите, на косата, кръвна група, ръст, телосложение, което би го разбрало самото дете в час по биология-6 клас. Ще бъде с друга морфология, различна от бащата чужденец. Но те си знаят.

Ситуацията е един вид морален казус и за 5-имата в схемата-за теб, за детето, за приятеля ти(биологичният баща), майката и законният баща чужденец. Дали е редно приятелят ти да им се бърка в живота, дали е редно майката да лъже детето(кой е баща му) и мъжа си(не че не се е усетил сигурно), дали детето би го приело или предпочело? Кой е бащата на детето, биологичният или този който го е припознал и отгледал? Този който административно е вписан за такъв и е изпълнявал добросъвестно "задълженията"(отглеждане, грижи, възпитание). Струва ми се че биологичният баща не може да има никакви правни претенции-не го е припознал, не се е грижил за детето, а за моралните...

На пръв поглед изглежда че и двете страни имат интерес статуквото да се запази.

Но все пак...ако се знае името на майката(годините и статута и че е женена с дете на едикаква си възраст), ако се знае градът в който живее(стига да не е Москва или Лондон). Ако не се знае градът, по ай-пи адрес на имейла през който е изпращала писмата може да се установи, ако не е сменила града вече. С малко помощ от детектив не мисля че ще е проблем да се открият. Въпреки че не знам как е уредено това в съответната страна-дали чужденец срещу 500 или 1000 евро му е разрешено да ползва услугите на детективски бюра.

Късмет и ни дръж в течение
potrebitel777
Младши потребител

Мнениеот badenough » 14 Май 2016, 11:57

И аз това си помислих съвсем в началото–"в какъв филм попаднах", но...
ГЛупаво е да ползваш някой за донор по такъв начин, но отчаяните хора прибягват до отчаяни действия. Не знам дали признанието ѝ не е било някакъв проблясък, че ако детето прилича на истинския си баща... както се е и оказало... явно има хора, готови да си затворят очите в името на нещо важно за тях. А относно биологичния баща.. почти не сме говорили на тази тема, защото виждам колко е болезнено за него. Той не иска да се бърка, не иска да вземе сина си насила. Иска просто детето да знае истината и то само да направи избор. Бил е млад, 19-20 годишен, преценил е накрая, че там детето би имало по-добри възможности, отколкото би му осигурил в онзи момент той. А и са направили уговорката за разкриването при навършване на 18годишна възраст, и виждането всяка година при ваканции. Както казах обаче, майката вече втора година не е писала.
Не знам дали ще имаш търпение да чакаш развоя на този филм още три години, но ти благодаря за отговора :)
badenough
Нов потребител

Мнениеот potrebitel777 » 14 Май 2016, 12:54

Мда... За съжаление както са минали вече 2 год без никаква реакция от нейна страна(може да е починала, да не желае да осъществи контакт или просто по стечение на обстоятелствата да му е изгубила координатите му, пощата му), както и няма координатите, както крайният срок(за разкриването на тайната) наближава и както майката реално няма интерес да се знае истината от детето... Както се казва, може да се направи обосновано предположение, че вероятността да ... е........(не мога да го напиша). Живот.
potrebitel777
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ