начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

Мтел - некоректни

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мтел - некоректни

Мнениеот valtro » 01 Юни 2016, 17:53

Здравейте, казуса е следния: Поради предстоящо изтичане на договор за мобилна услуга посещавам офис да проверя за оферти и ми съобщават, че към договора ми за услуги е подписано приложение от август миналата година, с което ми е прехвърлена карта за някакъв пренос на данни, за която аз нямам представа. На съответната карта има неплатено задължение от 219 лева, което съответно се явява мое в случая. Поисках да ми разпечатат приложението-подписа наподобява моя, но нямам спомен да съм подписвал такова нещо. Пускам жалба, а от там ми казват задължението е изискуемо, ако твърдите, че подписа не е ваш-графологична експертиз. Интересното е, че до сега не е начислявано никакво плащане по тази карта, и изведнъж ми казват, че дължа слвд като пуснах жалбата. Картата не била активна последната година, но незнайно защо до сега не са ми търсили нищо. Въпроса ми е как да процедирам-явно, че жалбата е просто формалност. Смятам да отида и до КЗП.
valtro
Младши потребител

Re: Мтел - некоректни

Мнениеот jhoro » 01 Юни 2016, 18:38

Data SIM е специална SIM карта, която ви предоставя възможност за пренос на данни и обмен на SMS без гласови услуги. С тази карта вие можете да осъществявате трансфер на данни при изключително изгодни условия, както и да изпращате SMS на по-ниска цена.

Колкото до подписа и подписването на конкретен документ ... Откакто въведоха (този и другите оператори) подписването на "таблет" - никога не е сигурно, какво наистина сте подписали Вие и какво не.
jhoro
Активен потребител

Мнениеот ina53 » 01 Юни 2016, 22:01

Подавате жалба в съответното РПУ по Вашето постоянно местоживеене или директно в Софийска районна прокуратура. Би следвало да се започне разследване срещу неизвестен извършител за извършено престъпление по чл. 309 от НК, в хода на което да се изиска въпросното приложение и самият договор за мобилни услуги в оригинал, да се установи кои служители на Мобилтел са ги приели, да се разпитат в качеството на свидетели и да се установи дали други лица от мобилния оператор са имали достъп до тях. Следва графологична експертиза на подписа за доказване на това, че Вие не сте негов автор. След като последното бъде установено, независимо дали има привлечен обвиняем / най- вероятно служител на оператора/ или не, разследващият полицай може да Ви издаде служебна бележка / удостоверение/, в която да е описано горното. Представяте копие от сл. бележка с молба пред мобилния оператор, за да Ви отпише дължимата сума. В случай на съдебен спор с Мобилтел, тази служебна бележка Ви е абсолютното основание, че не дължите въпросната сума.
ina53
Младши потребител

Мнениеот valtro » 02 Юни 2016, 13:26

Благодаря на ina53 за подробно описаната процедура. Има развитие по случая - сумата сега е 68,88 като представлява неустойка - неизвестно за какво,от мтел просто казват неустойка.
В случая ме притеснява факта, че съм се разписвал не на хартиен носител,а на техните там устройства и може и да съм разписал нещо,което не съм видял и в случая, макар че съм прав морално, документално те имат право и ще загубя време и средства.
От друга страна ми се иска да не ме прецакват така нагло и съм сигурен, че не съм единствен.Ще отида до КЗП, пък за РПУ ще изчакам официалния отговор на жалбата ми от Мтел.
valtro
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ