начало

Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България

Център за ранно развитие и чуждоезиково обучение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Център за ранно развитие и чуждоезиково обучение

Мнениеот dimitrova_dt » 07 Юни 2016, 17:30

Здравейте! Искам да открия "Център за ранно развитие и чуждоезиково обучение" за деца от 1-6 г. или нещо такова... т.е. детски център, в който децата /разделени на две групи/ да учат английски, докато играят ..., но не ми е ясно какво се изисква и откъде изобщо да тръгна. Четох Закона за народната просвета, наредба № 7, абсурдно е да се регистрира като почасова частна детска градина/занималня и пр. Има ли други по-достъпни възможности? Предварително Ви благодаря!
dimitrova_dt
Нов потребител

Re: Център за ранно развитие и чуждоезиково обучение

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Юни 2016, 07:21

1. Помещението, което сте наели трябва да претърпи смяна на предназначението. За целта ви трябва арх. план, ВиК план, план за ел. инсталация. Независимо че помещението което ще наемете има ак 16, щом правите смяна на предназначение трябва - цените от 1000 до 1500 лв за тези манипулации.
2. арх. план и ВиК план регистринане в ХЕИ, попълвате молба за смяна на предназначението такса 68 лв
3. арх. план и ел. план регистрация в пожарната по местонахождение на обекта. такса 25 лв
4. разрешителни от ХЕИ за търговия с хр. стоки
5. разрешително от хеи за съответствие на помещението имайте предвид, че ако помещението е голямо ще са ви необходими 2 тоалетни - закон до 10 деца 1 тоалетна, над 10 деца 2 тоалетни
6. залата на децата трябва да е отделена от кафе къта за родите изискване на хеи, забранено тютюнопушене вижте закона.
7. след като подадете молбите в хеи, и в архитектурата в общината по местонахождение на обекта може да започнете дейност.
8. изготвяне на стратегия по НАССР изискване на ЕС.трябва ви пред ХЕИ
9. касов апарат регистрация в данъчното по местоживеене ако сте рег. като ЕТ.
10 рег. в НАП по местоживеене като самоосигуряващо се лице като от датата на рег. тече началото на дейността ви.
11. след 7 дневен срок от рег в НАП регистрация в НОИ - осиг. книжка.

Това е от интернета, но не виждам проблем да се напасне и към Вашата идея. Сега някои неща са излишни - например за кафе къта - Вие няма да правите кафене, а занималня.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот dimitrova_dt » 08 Юни 2016, 11:23

Благодаря за разясненията и това ще ми бъде от полза, когато наемам помещение.
Всъщност въпросът ми беше под каква форма да бъде регистриран този "Детски център ..." ? Според служители на общината трябва да се регистрира като частна детска градина, но като се запознах със ЗНП ми си струва непосилно, а и не това е моята идея.
Става въпрос за почасово обучение на чужд език във вид на игра на деца от 1-6 годишна възраст.
dimitrova_dt
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Юни 2016, 20:54

Колегата ми регистрира такива неща, има опит, връзки с общини и такива неща. Аз съм правил навремето гаражи на магазини - но те бяха лесни неща. Нее необходимо да ходите до община, обадете се.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ