начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Прекратяване на 5г.договор за наем на земеделска земя /за жи

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на 5г.договор за наем на земеделска земя /за жи

Мнениеот vesi1983 » 03 Яну 2017, 12:32

Относно: Прекратяване на 5г. договор за наем на земеделска земя / по чл.37 и ЗСПЗЗ за животновъди/
Въпросът ми е следния:
Имаме валидно сключен договор за наем между община и определен животновъд, за срок от 5г., вписан в служба по вписване. В договора изрично е посочено, че договора се прекратява при възстановяване на имот от ОсЗ - параграф 27. В чл.37л ал.3 от ЗСПЗЗ е посочено, че се прекратява договора при влизане в сила на такова решение. Мисълта ми е, със заповед на кмета ли става прекратяването на договора или с анекс само за определения имот.Много благодаря.
vesi1983
Младши потребител

Re: Прекратяване на 5г.договор за наем на земеделска земя /з

Мнениеот REVOLUTION » 03 Яну 2017, 13:03

Според мен с осъществяване на предвидения юридически факт/влязло в сила реш. за възстановяване на имот/ договорът за наем се прекратява по отношение на конретния имот "автоматично".С други думи не е необходимо нито заповед нито анекс.Съгласно закона след приключване на стопанската година наемателя е длъжен да върне наетия имот, съответно след този период не дължи наем за него.Ако договорът съдържа други имот спрямо тях той запазва действието си/ако не е уговорено др./. Технически разбира се е възможно да се издаде и заповед от кмета/за ясноста/, но и без нея прекратяването е настъпило.
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ