начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Премахване катинар от междуетажна тераса

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Премахване катинар от междуетажна тераса

Мнениеот scj70074 » 26 Мар 2018, 21:18

Със съседи имаме спор за междинна тераса, те са е заключили и си държат там боклуците. Многократно се опитвах да разговарям за премахване на катинара и съответно наториите, но при всеки мой опит се изпада в истерия, както от мъжа така и от жената.
Наясно съм че ако заведа жалба част от глобата и аз ще е платя, но друг вариант НЯМА

Така че за жалбата, намерих в ЗУЕС чл 6 ал. 5 "пожарната безопасност", както и някои други алинеи в същия закон, но ме съмнява да е това за пожара.

Като гледам в нета. излизат основно наредби - но коя от всички да чета ?

Да ми кажете има ли нещо и в други закони за тази цел, и къде да е заведа сигнала
scj70074
Нов потребител

Re: Премахване катинар от междуетажна тераса

Мнениеот ivan_lawyer » 27 Мар 2018, 04:56

Като сигнал - може наистина по пожарна безопасност да се заведе.

Ако общината е на мястото си - то следва да бъде осигурена комплексно от нея процедурата.
Тоест - да се направи посещение на място от човек на общината и той да проведе всичко, а не Вие да се бутате сами.
За мен е работа на общината, а не на отделни съвестни граждани, но това е друга тема, политическа един вид.

Според мен трябва да се отиде в общината и да се заведе като сигнал - като общ сигнал за опасно поведение на съсед. Иначе - искова молба - много е тромаво като процедура. Възможно е искова молба по общ ред което е. Един вид - за нарушение на Етажната собственост.

Даже - за изваждане от Етажната собственост.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ