начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос

Мнениеот r560v8 » 14 Май 2018, 18:16

Здр имам въпрос може ли полицай да ме съди за това , че съм писал в акта възражение : Имам съмнение , че е употребил алкохол
r560v8
Нов потребител

Re: Въпрос

Мнениеот katerinakuch » 14 Май 2018, 21:56

Не. Вие имате право на възражение срещу акта.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот nikodim77 » 15 Май 2018, 23:10

Абре хора...?!? Тия идеи за „пияният катаджия" са смешни и безотговорни!
Ако формулирате „възражението” си по начина – представен в питането, аз си представям следното:
Полицаят прочита написаното (и Ви пребива – шега) обажда се в ОДЧ при ОДП (РУП), идват негови колеги с тях и офицер, и пред Вас извършват проверка на колегата си по надлежен ред, която да потвърди или отрече Вашите съмнения, и при отрицателен резултат...жална Ви... Дошлите също биха подписали съставеният Ви акт в качеството им на лица по чл. 44 от ЗАНН.
А в последствие не вярвам да има съдебен състав, който да погледне с добро око на Вас при евентуално обжалване на бъдещо, предполагаемо НП.
А ако напишете, че не мислите, че е пил, а че е пил, тогава полицаят да Ви съди си е негова работа, но прокурорът... е това е друг въпрос!? :wink:
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот r560v8 » 16 Май 2018, 15:30

Акта е платен но чух , че иска да ме съди за това , че съм писал това Имам съмнение , че е употребил алкохол
r560v8
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 16 Май 2018, 15:44

Имаш право да пишеш в Акта възражение относно приписваното ти нарушение, а не относно състоянието на полицая. Ако реши може да те "съди", но това е частен характер дело. Като се има предвид сервилния характер на съдилищата може и да бъдеш осъден, въпреки че няма доказателства, че полицая наистина не е бил пиян/не е употребил алкохол. Полицая би следвало веднага да си направи кръвна проба, с която да докаже че не е бил пиян и да я представи пред съда като доказателство. Иначе неговите твърдения, че не е бил пиян не са доказателство :shock:
neutralen
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ