начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Запор на заплата при почасова работа?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запор на заплата при почасова работа?

Мнениеот grajdanin1 » 21 Дек 2018, 20:08

Здравейте, имам следния проблем . Имам задължения към пет различни институции, 4- бързи кредита, 1- кредитна карта, като общо всичко, което трябва да върна сега са около 4,500-5,000 лв имам забава 3 месеца вече. Без да отделяме внимание на това кога ще ги върна , само вмятам, че нямам нищо на мое име, нищо за наследяване, нито кола. Въпросът ми е следния, аз в момента не работя но от февруари започвам почасова работа - 4 часа и като заплата ще взимам чисто 530 лв + 60 лв ваучери за храна. Когато разберат , че работя , кредитора, който пръв пусне запор , ако нещо ми се удържа то ще се дава само на едната институция докато дългът се изчисти, нали така? При тази заплата , колко ще ми бъдат удъжките?

Благодаря искрено!
grajdanin1
Нов потребител

Re: Запор на заплата при почасова работа?

Мнениеот tochotocho » 23 Дек 2018, 12:57

Ако от 1 януари 2019 г. мин.раб.заплата стане 560 лв. какво следва- получаваш чисто 530 лв за 4 часов раб.ден и си под мин.раб.заплата. Не може да ти удържат . Ако обаче реши кредитора ,че и 60 лв. са премия, ваучер и пр. т.е. реално получаваш под каквато и да е форма тези 60 лв. , то заплатата ти става 590 лв. Необлагаема е сумата 560 лв. Над нея 30 лв са обект на погасяване. Но се трупат лихви и задължението набъбва!
tochotocho
Потребител

Назад към Взаимопомощ