начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Промяна на името

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на името

Мнениеот manunited » 14 Яну 2019, 18:37

Здравейте , пиша във връзка с това , че желая да променя една буква в собственото си име . Знам , че това става чрез искова молба към съответния Районен съд. Искам да попитам мога ли да се представлявам сам , какво става със старите ми документи като лична карта , паспорт , образование и т.н. Трябва ли да изкарвам нови такива , или е достатъчно да покажа някакъв документ , че има промяна в името ми ? Съответно в какъв срок приблизително се гледа това дело , изисква ли се нещо специално от мен , въобще ако имате някакви препоръки и мнения бих бил много благодарен :)
manunited
Нов потребител

Re: Промяна на името

Мнениеот kalahan2008 » 17 Яну 2019, 01:20

Не е задължително ползването на адвокат, но е препоръчително. Относно процедурата - прочетете чл. 19 от Закона за гражданската регистрация и Гражданския процесуален кодекс /Част VI - "Охранителни производства"/.
След постановяване на съдебното решение за промяна на името ще трябва да си смените личната карта, паспорт и шофьорска книжка.
За останалите документи /като диплома/ няма как, а и не е нужно да ги сменяте - ще си извадите удостоверение за идентичност на имената от общината и това ще е достатъчно.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Re: Промяна на името

Мнениеот tochotocho » 05 Фев 2019, 20:35

Фурнаджиев -син избягал около 1944-45 г. в САЩ. Там се пекръстил на ФЪРНАРД. Сега негови даследници - син, дъщеря търсат НАСЛЕДСТВО. Но те са ФЪРНАРД !
tochotocho
Потребител

Назад към Взаимопомощ