начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Бъдещи действия при осъждане за дължима сума в страна от ЕС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бъдещи действия при осъждане за дължима сума в страна от ЕС

Мнениеот din123 » 21 Яну 2019, 16:52

Здравейте,

Получих документи по дело, в което съм осъден за задължения към банка в страна от ЕС. Решението на съда в държавата е да заплатя сумата в срок от 15 дни, който срок е минал преди много време, тъй като делото е било ноември месец. Вече не живея в страната, а в България. Какво трябва да очаквам като бъдещи действия срещу мен? Български съд може ли да ме осъди за задължения в чужбина? ЧСИ от чужбина може ли да ми наложи запор върху заплата в България?

Благодаря предварително!
din123
Нов потребител

Re: Бъдещи действия при осъждане за дължима сума в страна от

Мнениеот karanedeff » 21 Яну 2019, 17:07

http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот tochotocho » 21 Яну 2019, 19:22

Не е трябвало да получавате /незнам какви / документи. това е съдебна поръчка от друга страна. Сега като сте ги получили - при адвокат- възражения, тънкости и пр. в Евросъюза вече може да издадат изпъл. лист във Франция и ще го транспонират до съдебен -изпълнител в българия/ пиша го с малко б, защото все още не сме пълноправни членове: шенген, евро валута и пр. / и ще Ви гонят да платите.. Има срокове за възражение, тънкости и пр. с които не сте в час. БЕГОМ при адвокат !
tochotocho
Потребител

Мнениеот din123 » 21 Яну 2019, 19:56

tochotocho написа:Не е трябвало да получавате /незнам какви / документи. това е съдебна поръчка от друга страна. Сега като сте ги получили - при адвокат- възражения, тънкости и пр. в Евросъюза вече може да издадат изпъл. лист във Франция и ще го транспонират до съдебен -изпълнител в българия/ пиша го с малко б, защото все още не сме пълноправни членове: шенген, евро валута и пр. / и ще Ви гонят да платите.. Има срокове за възражение, тънкости и пр. с които не сте в час. БЕГОМ при адвокат !

Тъй като не съм много наясно... Има ли значение при какъв адвокат да ида?
din123
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ