начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Казус залена зона София

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус залена зона София

Мнениеот mark121 » 11 Мар 2019, 15:44

Здравейте,

намирам се в интересна ситуация и моля за Вашия съвет по темата:

1. Собственик съм на имот в София със зелена зона (нотариален акт на мое име) и плащам ипотека за него
2. адресната ми регистрация по документи е на адреса
3. най-добрият ми приятел живее в имота
4. той притежава кола, със софийска регистрация

това до което стигаме по наше скромно мнение:
- ще е сложно вписването на неговото име в нотариалния акт заради имотеката
- няма как стикерът да е на мое име защото нямам шофьорска книжка (а това е изискване на ЦГМ от миналата година), даже и да стана собственик на колата
- дори и той да се регистрира на адреса, което не е проблем и да смени документи ЦГМ ще иска да доказва принадлежност към домакинството (което няма как да стане, тъй като сме мъже
- няма как да минем с договор за наем, защото няма такъв и не ми е логично да има между приятели (пък и ЦМГ иска прехвърляне на някоя от комуналните услуви на негово име, което ми е излишно) плюс това в този вариант ще трябва и да декларирам доходи, които не придобивал реално

какви са вариантите да получим стикер за зоната, според Вас?
(нещо различно от изкарване на книжка, което е предвидено, но междувременно е сложно...)

благодаря предварително,
Марко
mark121
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ