начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Силен шум от заведение в София.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Силен шум от заведение в София.

Мнениеот pnikolaev » 04 Авг 2020, 08:59

Здравейте на всички. Бих искал да повдигна една тема за която ще съм благодарен на компетентни мнения и насоки и мисля, че би била полезна на много хора, тъй като от търсенето ми в интернет се оказа, че този проблем е в редица квартали, населени места и адекватна развръзка не видях. Само статии с потърпевши и техните опити да се справят с проблема.

Става дума за високите децибели или с други думи шумовия тероризъм, който упражняват нощни заведения с открита музика по цели нощи и за който беше приет т.н " Закон за защита от шума в околната среда " точно преди една година и по никакъв начин не се спазва.

Казуса е следния. Живеем в центъра на София близо до МОЛ и парк, в който преди около 3 години се пръкна нощно заведение с открити маси и в това число и музика, гост диджеи и т.н. Както се досещате на купонясващия колкото му е по-силна музиката толкова му е по-весело, но от другата страна се намират хора, които са на работа, с малки деца и желаят да се наспят. В началото музиката беше основно уикенда и се "търпеше".
В момента е еженощна с непоносимо силни басове до 4.30 сутринта. Живущите редовно звъним на 112 от където сигнала се предава на РПУ-то и се случва едно нищо.

Инициирали сме подписка, която ще внесем в общината, СДВР и предполагам РЗИ.

След проучване видях, че има фирми предлагащи услугата замерване на шум с апаратура, която да се добави в сигнала, защото в противен случай един вид нямаш доказателство за високия шум, тъй като силата на звука и човешките възприятия са нещо субективно.

В крайна сметка мисля, че човешкото право за отдих и почивка в дома му би трябвало да е неприкосновено и музиката е за клиентите на заведението, а не за половин квартал.

Ще се радвам на вашите мнения и съвети.
pnikolaev
Нов потребител

Re: Силен шум от заведение в София.

Мнениеот svegrigorov » 04 Авг 2020, 09:26

Сигнал до РЗИ.
svegrigorov
Потребител

Назад към Взаимопомощ