начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Пам за отнети контролни точки

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пам за отнети контролни точки

Мнениеот nikolai_88 » 24 Яну 2024, 02:02

Здравейте, имам пам - изземване на шофьорска книжка, заради отнети всички контролни точки с наказателни постановления. Консултирах се вече с няколко адвокати, всички ми казват, че няма смисъл да се занимавам да се обжалва, защото ако съдът я отмени, пътна полиция няма да ми издаде нова книжка, а ще издаде нова пам. Като така и щял само да се удължи шест месечният срок от вземането на книжката , след който мога да се явявам на изпити за възстановяване на точките. Това наистина ли е така? Благодаря за вниманието!
nikolai_88
Нов потребител

Re: Пам за отнети контролни точки

Мнениеот dimist » 24 Яну 2024, 11:09

Съсредоточете се върху изпита, а след това карайте с повишено внимание.
dimist
Потребител

Мнениеот doondie » 24 Яну 2024, 17:43

Несериозно ми звучи да се издава повторно принудителна административна мярка, след като първата е била отменена, т.е. съдът е приел веднъж, че е незаконосъобразна. Ако пък бъде потвърдена, то продължителността си остава същата, понеже книжката вече е отнета.
На какво основание бихте обжалвали изобщо, след като сте загубили всичките си точки, което автоматично Ви превръща в неправоспособен? Не виждам полза, нито шанс за успех, освен ако не се касае за незаконосъобразно последно наказателно постановление, въз основа на което са отнети последните точки и е издадена мярката.
Най-добре, както вече е препоръчал dimist, се концентрирайте върху подготовката за възвръщане на правоспособност.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Мнениеот nikolai_88 » 25 Яну 2024, 14:14

Ок, благодаря за информацията.
nikolai_88
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ