начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

относно ЕКО -то на МПС

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно ЕКО -то на МПС

Мнениеот tochotocho » 14 Ное 2018, 11:11

Считам, че темата е актуална с оглед на нашумелите дискусии за данъка на МПС. Твърди се, че НЯМА да се променя досегашния размер съобразен с годините на автомобила,но се прибавя НОВ компонент ЕКО! Но напр. купен от чужбина, регистриран в България автомобил.В големия талон не е посочена ЕКО категория. ! Сигурно не съм само аз. Какво се прави! Предполагам, че съм поне ЕКО 5. Четох, че не признаван , оценка от съответния производител т.е. българският му представител. Що за дивотия- съвет да мина отново през КАТ, там да определят ЕКО-то и да ми пререгистрират автомобила = на време, опашки, пари! Моля, за съвет!
tochotocho
Потребител

Re: относно ЕКО -то на МПС

Мнениеот dog123 » 14 Ное 2018, 11:28

Това колко "еко" е бил вашият автомобил когато е произвеждан, не винаги има пряка връзка с това колко е "еко" към момента. Например , компоненти по изпускателната система трябва да се заменят периодично за да работят правилно.Цената им обаче не се харесва много по нашите ширини, и масово се режат катализатори и подобни. В цивилизованите страни отделяните газове се замерват периодично, и се поставя стикер според резултатите. Тук при минаване на преглед, отново се "замерват" газовете, ама само на ужким! Всички са "евро 6" и всичко е точно!
dog123
Младши потребител

Re: относно ЕКО -то на МПС

Мнениеот TheOldMan » 14 Ное 2018, 16:49

Производителя декларира че ако автомобила е технически изправен, то той отговаря на съответната норма - ЕВРО 4, ЕВРО 5 и т.н. При всеки годишен преглед автомобила (поне по документи) се преглежда и се дава заключение ,че е изправен.
Не виждам какво още могат да искат тоя или оня. Едно листче от всеки представител на марката ,че този модел е ЕКО еди-колко-си и документа за минат ГТП трябва да са напълно достатъчни.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Общи дискусии