- Дата и час: 06 Фев 2025, 04:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наталия гуркова
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
62 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: наталия гуркова
Прав е колегата hebigatsu, що се отнася до знанията и "привилегированите" факултети. Впрочем аз съм от тези, дето са завършили именно "привилегирован" факултет и имам доста богата представа за нивото на много мои колеги, завършили с мен. Има и добри специалисти, а има и хора, които се чудеха как да си направят по-добър купона, наречен "следване", щото им беше все тая дали учат право... Обаче в последната година две колежки, с които ми се наложи да работя, ми скъсаха нервите, а те са били в "непривилегирован" факултет... Знам ли, все пак може би има значение и средата, в която се подготвяш, а не само желанието да усвоиш и прилагаш знания. Колеги, не се засягайте!!! Не коментирам качествата на нито един факултет!!!
Какво ще кажете обаче по следния въпрос. Очевидно е, че в България няма място за толкова юристи, колкото работят и се подготвят в момента, независимо в кой факултет. Не смятате ли, че държавата следваше да наложи "филтър" на входа на ВУЗ-овете, а не в момента да се подготвят промени в разни закони, които да оставят хора с дипломи, водещи се висококвалифицирани специалисти все пак (след толкова държавни изпити - теоретични, практически и т.н.), да се занимават с какво ли не, но не и с право, само и само да си изкарват хляба. И май при това положение протекциите изместват стойността на хората. Да оставим стойността на дипломите - най-съществени са качествата на човека.
Какво ще кажете обаче по следния въпрос. Очевидно е, че в България няма място за толкова юристи, колкото работят и се подготвят в момента, независимо в кой факултет. Не смятате ли, че държавата следваше да наложи "филтър" на входа на ВУЗ-овете, а не в момента да се подготвят промени в разни закони, които да оставят хора с дипломи, водещи се висококвалифицирани специалисти все пак (след толкова държавни изпити - теоретични, практически и т.н.), да се занимават с какво ли не, но не и с право, само и само да си изкарват хляба. И май при това положение протекциите изместват стойността на хората. Да оставим стойността на дипломите - най-съществени са качествата на човека.
- Ковачев
100 % съм съгласен с вас, Ковачев. абсолютно е така. не искам и аз да обиждам колегите от други факултети, и желанието, и труда им, но не може да се правят факултети, за да се задоволят амбициите на хора, които не могат да преминат кандидатстването в СУ, а после всички по равно да теглят от промените.
- milenn
Да, прав си- изпитът в СУ е страхотен критерий. Само че ако на теб ти харесва да се нагласяш по мозъчните вълни на спорни и безспорни научни капацитети, аз предпочитам да си мисля сам. И в тази връзка съм много щастлив, че не съм се изучил в СУ- поне не си мисля, че възпроизвеждането на чужди шаблони на изпита по литература е критерий някакъв.
- znajko
Е как не Ви омръзна бе, уважаеми дами и господа, да се надувате с едно скапано изпитче по литература, състоящо се в безмисленото заучаване на цитати от лиубофната лирика на Дебелянов и изтягащия се на сянка в къщи патриотизъм на Иван Вазов, прогласени от поредния български интелектуалец, борещ се да получи от развитото социалистическо общество научна титла и признание, за ненадминато достижение на литературата. Петко Бочаров едно време казваше "Да ама не".
Няма да обяснявам разликата между зазубряне и учене, така или иначе голяма част няма да я разберат. По въпроса за филтрите и други такива пречиствателни инсталации на вратите на образователната система, просто погледнете Конституцията (Чл. 53 особено)., тя ще ви отговори на много въпроси, на които не сте си отговорили сами. След като Ви отговори, усмихнете се :-)
Без лоши чувства и задни помисли бай Спиро.
P.S. Съобщавам на всички заинтересовани, че в университета в който уча аз на 27 се провежда изпит по различаване на сеното от сламата.
P.P.S. Е т'ва в София го нема :-)
P.P.P.S. Ама ние да не се заяждаме? Ако е така, само кажете.
Няма да обяснявам разликата между зазубряне и учене, така или иначе голяма част няма да я разберат. По въпроса за филтрите и други такива пречиствателни инсталации на вратите на образователната система, просто погледнете Конституцията (Чл. 53 особено)., тя ще ви отговори на много въпроси, на които не сте си отговорили сами. След като Ви отговори, усмихнете се :-)
Без лоши чувства и задни помисли бай Спиро.
P.S. Съобщавам на всички заинтересовани, че в университета в който уча аз на 27 се провежда изпит по различаване на сеното от сламата.
P.P.S. Е т'ва в София го нема :-)
P.P.P.S. Ама ние да не се заяждаме? Ако е така, само кажете.
- madabi4
- Младши потребител
l в кой университет учиш? И колеги не мислите ли че задълбахме в мнгоразлична посока от посочения въпрос? Тка и от всички отговори не разбрах и все пак наистина къде учи Н.Гуркова и до къде е стигнала?madabi4 написа:
>
> Е как не Ви омръзна бе, уважаеми дами и господа, да се
> надувате с едно скапано изпитче по литература, състоящо се в
> безмисленото заучаване на цитати от лиубофната лирика на
> Дебелянов и изтягащия се на сянка в къщи патриотизъм на Иван
> Вазов, прогласени от поредния български интелектуалец, борещ
> се да получи от развитото социалистическо общество научна
> титла и признание, за ненадминато достижение на литературата.
> Петко Бочаров едно време казваше "Да ама не".
> Няма да обяснявам разликата между зазубряне и учене, така
> или иначе голяма част няма да я разберат. По въпроса за
> филтрите и други такива пречиствателни инсталации на вратите
> на образователната система, просто погледнете Конституцията
> (Чл. 53 особено)., тя ще ви отговори на много въпроси, на
> които не сте си отговорили сами. След като Ви отговори,
> усмихнете се :-)
> Без лоши чувства и задни помисли бай Спиро.
> P.S. Съобщавам на всички заинтересовани, че в университета в
> който уча аз на 27 се провежда изпит по различаване на сеното
> от сламата.
> P.P.S. Е т'ва в София го нема :-)
> P.P.P.S. Ама ние да не се заяждаме? Ако е така, само кажете.
>
> Е как не Ви омръзна бе, уважаеми дами и господа, да се
> надувате с едно скапано изпитче по литература, състоящо се в
> безмисленото заучаване на цитати от лиубофната лирика на
> Дебелянов и изтягащия се на сянка в къщи патриотизъм на Иван
> Вазов, прогласени от поредния български интелектуалец, борещ
> се да получи от развитото социалистическо общество научна
> титла и признание, за ненадминато достижение на литературата.
> Петко Бочаров едно време казваше "Да ама не".
> Няма да обяснявам разликата между зазубряне и учене, така
> или иначе голяма част няма да я разберат. По въпроса за
> филтрите и други такива пречиствателни инсталации на вратите
> на образователната система, просто погледнете Конституцията
> (Чл. 53 особено)., тя ще ви отговори на много въпроси, на
> които не сте си отговорили сами. След като Ви отговори,
> усмихнете се :-)
> Без лоши чувства и задни помисли бай Спиро.
> P.S. Съобщавам на всички заинтересовани, че в университета в
> който уча аз на 27 се провежда изпит по различаване на сеното
> от сламата.
> P.P.S. Е т'ва в София го нема :-)
> P.P.P.S. Ама ние да не се заяждаме? Ако е така, само кажете.
- мария
Наталия не знам дали е завършила нещо повече от училище, но други работи ги умее явно до съвършенство. Спомням си, че беше гадже на Иво Банкера - той може би и сега тренира във фитнес-клуб в Хиподрума. Мисля, че беше главен дилър на Хеброс. След това го заряза за някакъв в Мултигруп. За какво й е на Наталия да учи и да се трепе пет годин и после да премине през 3 държавни изпити, след като тя си е уредила живота с други средства. Без да исках веднъж я видях в колата й, когато дойде да види Иво във фитнес-клуба. Беше без грим! Ужас! Освен това на мен тя не ми харесва и въобще не си струва да бъде център на внимание и най-малкото на форум. Придържам се към думите "Когато погледнеш отгоре една жена и мъж един до друг, трябва да си личи кой е жената". Наталия има и проблем в общуването с хората, не е комуникативна. И няма как другояче да е, след като горката ако се обърне малко по-рязко ще й изпопада грима.
- Бат Бойко
за това, Знайко, си прав, но поне дава възможност да се провери грамотното писане.
- milenn
pravi ste 4e natalia gurkova u4i v usy to ili pone u4e6e ve4e ne znam ne se e miarkala
ot mnogo vreme taka 4e vse taia a za drugoto i az sam na mnenieto 4e ne e vajno
kade u4i6 a kakav e umstvenia ti bagaj taka 4e sporat moje a i se re6ava po
raznite konkursi za rabota dokolkoto niama razni predubejdenia kakto znaete ili pak samnenia za urejdaneto na tehni hora a tova trudno se dokazva no ako si si skasval ..... ot zubrene i niakoi ti izlezne s lafa samo ot su ti idva da go razmaje6 kato muha
taka 4e neiskam da nagrubiavam ili obijdam niakogo no kakvo da se pravi tova e do bolka poznatata istina tezi zavar6ili su po edin ili drug na4in gi priznavat za beli hora
a drugite ne ia spoko vsi4ki triabva da imame 6ans za raven start ...
ot mnogo vreme taka 4e vse taia a za drugoto i az sam na mnenieto 4e ne e vajno
kade u4i6 a kakav e umstvenia ti bagaj taka 4e sporat moje a i se re6ava po
raznite konkursi za rabota dokolkoto niama razni predubejdenia kakto znaete ili pak samnenia za urejdaneto na tehni hora a tova trudno se dokazva no ako si si skasval ..... ot zubrene i niakoi ti izlezne s lafa samo ot su ti idva da go razmaje6 kato muha
taka 4e neiskam da nagrubiavam ili obijdam niakogo no kakvo da se pravi tova e do bolka poznatata istina tezi zavar6ili su po edin ili drug na4in gi priznavat za beli hora
a drugite ne ia spoko vsi4ki triabva da imame 6ans za raven start ...
- ZIZU
- Младши потребител
Аз на неграмотен ли ти приличам? Имам десетина награди от литературни конкурси, но хората, които са те допуснали в СУ на мен ми писаха 3 по литература. Дали не са прочели това което искат - това е толкова сигурно колкото и факта, че ти си им снесъл точно това, което са очаквали. И понеже се уважавам достатъчно, реших, че няма да се правя на празноглавец само за да уча там. Въпрос на избор!
- znajko
Както писах вече по-горе, не е важно къде си учил и кой ти е преподавал, а какво си научил и как го прилагаш. (за тези които нямат навика да проверяват участниците във форума по емайлите им, аз съм hebigatsu, но ми омръзна постоянно да пренастройвам браузъра си). За колегата искащ равен шанс - да така трябва да бъде, но не е. Винаги е имало превилигировани по един или по друг начин. Погледнете нещата обаче и от друга страна: /колкото повече те принуждават да се доказваш, шансът да станеш наистина добър юрист е по-голям/, и респективно : / колкото повече разчиташ на обективни дадености, опасността да се провалиш е по-голяма/, защото юрист, реално не се става с получаването на дипломата, а с утвърждаването в практиката. Така, че смятам разразилата се по тази нишка полемика за не особенно ползотворна.
- snakemoon
Ние за какво си говорихме, а какво си казахме. Няма нищо. Това за изпитите, преподавателите, знанията и реализацията са истини, които всеки знае, но ги казва с думи, различни от тези на останалите.
А това с проверката на грамотноста- подписвам се с двете ръце за вас бе хора! Винаги съм предполагал, че правописа ми е куц като трикрака котка. А в литературата той е много важен. Много повече от лиубофната лирика на Дебелянов.
А това с проверката на грамотноста- подписвам се с двете ръце за вас бе хора! Винаги съм предполагал, че правописа ми е куц като трикрака котка. А в литературата той е много важен. Много повече от лиубофната лирика на Дебелянов.
- madabi4
- Младши потребител
Аз също мисля, че е важно да се докажеш. През 1999 година бях на лекции на проф. Стивън Плоткин в СУ (аз не съм завършил там). Той попита в началото на една лекция дали Конституционния съд може да бъде сезиран от гражданин. На неговите лекции присъстваха само англоговорящи студенти по право и международни отношения и една третокурсничка се изцепи "ДААААААААААААААААААА!" Той погледна учудено всички ни и каза "Интересно! Не мислих, че това е възможно."
- ngemedjiev
- Нов потребител
Много се учудвам, защо тази тема представлява най-голям интерес в lex.bg. Все пак мисля, че това е сериозен сайт и не следва да се впускаме чак толкова в коментари за Наталия Гуркова и тем подобни лансирани субекти.
- Dydo
е радвам се, че заяждането и недобронамерения тон у някои колеги приключи...нина написа:
>
> Някой знае ли къде учи право Наталия Гуркова и до кой курс е
> стигнала. Четох някъде че е сключила договор с БФС за
> рекламно лице и.....юредически съветник. Е това
> е..........интересно ми е как е станало /второто/ без дори да
> е завършила семестриално.........
>
> Някой знае ли къде учи право Наталия Гуркова и до кой курс е
> стигнала. Четох някъде че е сключила договор с БФС за
> рекламно лице и.....юредически съветник. Е това
> е..........интересно ми е как е станало /второто/ без дори да
> е завършила семестриално.........
- мария
У-а-у,
33 мнения по съществената тема досежно висшето образование на Наталия Гуркова !?!?!?!?!?!!!!!!
Уважаема Нина,
на Ваше място бих започнал да пиша злободневни статии! Малцина са колегите във форума, чийто теми могат дасе похвалят с такова участие! Страх ме е да си помисля за ефекта от една Ваша статия в "Труд" - например! Успех!!! ;-))))
33 мнения по съществената тема досежно висшето образование на Наталия Гуркова !?!?!?!?!?!!!!!!
Уважаема Нина,
на Ваше място бих започнал да пиша злободневни статии! Малцина са колегите във форума, чийто теми могат дасе похвалят с такова участие! Страх ме е да си помисля за ефекта от една Ваша статия в "Труд" - например! Успех!!! ;-))))
- remo07
Маро, толкова ли ти пука къде учи Гуркова?!?!?!?Мисля, че покрай нея се казаха по-важни неща, но ти явно не си в час! I`m so so sorry!!!!!!!!!!!
- lara
- Младши потребител
Ларче,
Днес Мимето има имен ден.
Дай по-добре да и го честитим чистосърдечно, пък тя като хапне и пийне днес и околните почерпи със сигурност ще влезе в час :-)
Днес Мимето има имен ден.
Дай по-добре да и го честитим чистосърдечно, пък тя като хапне и пийне днес и околните почерпи със сигурност ще влезе в час :-)
- marianа
Ларче, не мога да си обясня поведението ти. Ама ти май наистина си много злобна. Познавам два вида жени, които се държат като теб и които са или много грозни или много тъпи. Кое от двете е вярно за теб?
- marria
що за щуротии ръсите. Мястото на Наталие е точно тук. Нали и тя е юрист е това, че е по-красива от някои свои колежки е нещо друго. Вероятно жените юристи и завиждат, а мъжете я желаят и какво от това, че е станала юредически съветник. Могла е направила го е. Да не мислите , че се търсят грозни съветници. Колкото по-хубави, толкова по-добре...
- dani
- Младши потребител
62 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|