начало

КС „отмени“ улеснения за изграждане на ВЕИ върху земеделски земи КС „отмени“ улеснения за изграждане на ВЕИ върху земеделски земи

Грешка или измама

Казуси за недвижими имоти

Грешка или измама

Мнениеот alexandar85 » 18 Май 2010, 19:26

Здравейте.
Имам доста интересен проблем и ще съм благодарен за малко помощ.
Случи ми се Това : http://parodii.hit.bg/3.jpg
Не знам дали е грашка или измама, затова се обръщам към вас за съвет какъв адвокат трябва да потърся и какво се прави в такива случай.
Предистория. Поисках преписка от решенята(защото не разполагах с всички документи) за да видя какво се случва с земята която толкова години имаше проблем с възстановяване в реални граници.
В ляво е оригинал който аз притежавам, в дясно е копие от преписката в поземлената комисия.
Датата е една и съща, денят е едини същ, годината е една и съща! решенията са различни :) Може и аз да греша но ще съм ви благодарен ако мислите че наистина е измама направо да ми кажете към какъв адвокат да се обърна.
alexandar85
Нов потребител

Re: Грешка или измама

Мнениеот magodeoz » 18 Май 2010, 19:39

Лявото изглежда менте (както обикновено). Ако сте купувач на имота - лошо.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот alexandar85 » 18 Май 2010, 19:50

Имота е на роднина аз съм пълномощник. Лявото е оригинала който имам още от датата която пише на него, дясното за първи път се появява сега когато поисках копие от преписката.
Имота винаги е бил наш просто за един период не можеше да се възстанови в реални граници. решението е по молба за възстановяване когато това вече стана възможно.! Има и нотариален акт и оригинал на това решение. Въпроса е как така станаха 2 в един ден!
alexandar85
Нов потребител

Мнениеот magodeoz » 18 Май 2010, 19:58

Как така "за един период не можеше", а после стана възможно? Ние не сме шарени врабчета, моля Ви се. Впрочем, може и да не отговаряте - проблемът си е Ваш.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот alexandar85 » 18 Май 2010, 20:01

Отговарям ви веднага. Попадна в разширения двор на военното поделение в Герман. Години по късно получихме отговор от тях че няма да пречат на възстановяването в реални граници защото тази част от поделението вече не се ползва (в момента е частна автоморга). Не виждам защо ми говорите все едно аз се опитвам да излъжа вас...
alexandar85
Нов потребител

Мнениеот sisi19 » 18 Май 2010, 20:10

alexandar85 написа:. Въпроса е как така станаха 2 в един ден!

Ами не два, но могат да станат и много повече.Дефакто това не е грешка.
Незнам от кой град сте но при нас е така:Изповяданите сделки се вписват в Агенцията по вписвания до 14:00ч. Ако изповядаш сделка след този час, тя ще бъде вписана едва на следващия ден, събрана със сделките от предходния и следващия ден до 14 ч.Т.е ако изповядаш сделка след 14 ч. даваш възможността на продавача да продаде или ипотикира/продаде/ същият имот колкото пъти паметта ти побира.В следствие на което ще си задаваш този въпрос. От там следва дела, И ВЪПРОСА - КОЙ Е ПЪРВИ СОБСТВЕНИК НА ИМОТА? А който е вписан първи - ТОЙ ПЕЧЕЛИ.
Последна промяна sisi19 на 18 Май 2010, 20:15, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот alexandar85 » 18 Май 2010, 20:13

няма сделки . имота винаги е бил наш. просто не можехме да влезем във владение заради това че попадаше в двора на военно поделение. от години вече поделението не използва тази част от двора си, но се оказва че има 2 решения от една дата и то противоречащи си. дори на единия пише че е връчен година по късно и това не знам как става.
alexandar85
Нов потребител

Мнениеот Melly » 18 Май 2010, 22:00

alexandar85 написа:..... дори на единия пише че е връчен година по късно и това не знам как става.

Точно това ми направи впечатление, а и доколкото можах да разчета, подписът е на лицето, чието право на възстановяване се отказва от ПК (ОСЗГ) :roll:
Греша ли?
Как се е уведомила лично, като тя живее в чужбина. :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 18 Май 2010, 22:06

И последен въпрос. Имате ли Протокол за въвод във владение?
Ако да, собствеността ви е възстановена. Забравяте за второто решение - отказ.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот alexandar85 » 18 Май 2010, 22:18

там е проблема че след това решение че ни се възстановява собствеността, се е появил противоречивия, на чиято база собственичката е пращала още молби за възстановяване, и има още противоречиви документи че не може да бъде възстановен затова ще бъде заменен, в срок да посочим какво предпочитаме-заменка или обезщетение. След което всичко изчезва. в преписката в поземлената комисия не се съдържа нито едно от тези последващи решения и известия с които ни се съобщава да изберем компенсация или заменка.Няма дори решението че ни е възстановен имота-за което аз имам оригинал, а има такъв в които ни се отказва!като явно ще се окаже че той през цялото време е бил възстановен остава да разберем откъде идва втория противоречив отговор.
Ако знаете подходящ адвокат към който да се обърна ще съм ви благодарен .

Ако желаете да препоръчате някой , можете да изпратите кординати тук или на [email protected]

Благодаря на всички за отговорите
alexandar85
Нов потребител

Назад към Имотни казуси