начало

На 15 май изтича срокът за подаване на имуществените декларации на магистратите На 15 май изтича срокът за подаване на имуществените декларации на магистратите

Моля за помощ?

Казуси за недвижими имоти

Моля за помощ?

Мнениеот Vallentina » 27 Юли 2007, 20:06

Здравейте, изключително ще съм Ви благодарна за помоща която може да ми укажете.Случаят е следния:

Ние сме 2 сестри. Сестра ми преди преди да почине нашата майка, с подравено пълномощно прехвърля цялото имущество на нейно име чрез договор за издръжка и гледане. Наех адвокат, който обяви този нот.акт за нищожен поради липса на представителна власт у сестра ми и тя съответно обжалва. Всичко се разви благориятно за мен и на последната инстанция ВКС се потвърди това че нот.акт за прехвърляне на собственост с-у задължение за гледане е обявен за нищожен. Сестра ми обаче преди това е продала имота на дъще ря си и сега тя (племеницата ми) фигурира в нот.акт. Моят адвокат замина за чужбина и не мога да разбера как ще стане така , че и аз да фигурирам 50 на 50 със сестра микато законен наследник? Мисля че той ми говореше че трябва да заведа ново дело този път с-у племеницата ми. Установителен иск или нещо подобно. Моля за малко насоки в този казус.

Благодаря от сърце на всеки влючил се с коментар,

Приятен уикенд
Vallentina
Нов потребител

Мнениеот Benita81 » 27 Юли 2007, 23:56

Млада юристка съм и може да бъркам, но мисля , че основанието е чл. 97 ал. 1 ГПК? Ще се радвам да споделят опит колеги с по-голям стаж.
Benita81
Нов потребител

Re: Моля за помощ?

Мнениеот monteskio » 30 Юли 2007, 21:26

Vallentina написа:Здравейте, изключително ще съм Ви благодарна за помоща която може да ми укажете.Случаят е следния:

Ние сме 2 сестри. Сестра ми преди преди да почине нашата майка, с подравено пълномощно прехвърля цялото имущество на нейно име чрез договор за издръжка и гледане. Наех адвокат, който обяви този нот.акт за нищожен поради липса на представителна власт у сестра ми и тя съответно обжалва. Всичко се разви благориятно за мен и на последната инстанция ВКС се потвърди това че нот.акт за прехвърляне на собственост с-у задължение за гледане е обявен за нищожен. Сестра ми обаче преди това е продала имота на дъще ря си и сега тя (племеницата ми) фигурира в нот.акт. Моят адвокат замина за чужбина и не мога да разбера как ще стане така , че и аз да фигурирам 50 на 50 със сестра микато законен наследник? Мисля че той ми говореше че трябва да заведа ново дело този път с-у племеницата ми. Установителен иск или нещо подобно. Моля за малко насоки в този казус.

Благодаря от сърце на всеки влючил се с коментар,

Приятен уикенд

Здравейте,

За да се отговори на така поставените от Вас въпроси е необходимо да се уточнят ред обстоятелства, а именно:
1. В кой момент сестра Ви е продава този имот - преди завеждане на иска и вписване на исковата молба или след него?
2. Имотът по повод на който се води спор в чие владение е - във Ваше или във владение на дъщерята на сестра Ви.
3. Какво е било искането ви в това дело досежно нот. акт ?

В противен случай, след като не се знае фактологията, всеки отговор би бил евентуално грешен а оттам и възможността да Ви обърка в действията Ви.

Независимо от горното считам, че следва да приемете съвета на lyutiyat и да изчакате адвоката който ви е водил делото, тъй като той е най-добре запознат с всички факти и обстоятелства относно казуса. Така интересите Ви ще бъдат защитени по-добре.

Разбира се, ако нещата се развиват толкова динамично, че се налага да действате спешно, най добре е да се потърсите компетентна правна помощ. Ако посочите от кой град сте, може да ви препоръчаме колега.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Имотни казуси