начало

На 15 май изтича срокът за подаване на имуществените декларации на магистратите На 15 май изтича срокът за подаване на имуществените декларации на магистратите

търг на къща...

Казуси за недвижими имоти

търг на къща...

Мнениеот manuf » 03 Авг 2007, 18:50

Здравейте,

можете ли да ми кажете,ако една къща не може да се раздели между наследниците,защото имотът е неделим,а единият наследник иска да му се наплати дела,държавата да я обяви на търг?Интересува ме и още нещо,когато вещото лице прави оценка на къщата по каква цена се определя стойността на имота-по пазарна или по държавна цена?
manuf
Нов потребител

Мнениеот manuf » 03 Авг 2007, 21:23

положението не е розово,а и нямам вяря на адвоката от града ми,защото е само един и всеки ходи при него,затова питам все тук,а и си нямам грам понятие от такива въпроси. става въпрос за същата къща,стигна се до подялба,но наследници сме аз,майка,брат ми и чичо ми.той има 1/4 и иска да се раздели къщата,да се оцени и след това да му наплатим дела.но къщата е такава,че не може да се дели,просто няма как да бъде разделена,не отговаря на изискванията. той не живее при нас,има си къща и никога не дал и една стотинка за нашата къща,но си плаща данъка на своята част.кажете ми какво следва в една такава ситуация,може ли да се стигне до това,че държавата да обяви къщата на търг,ако с него не се разберем доброволно за цената на дяла му.
manuf
Нов потребител

Назад към Имотни казуси