начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Работа по граждански договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работа по граждански договор

Мнениеот d_rpeteva » 23 Май 2006, 17:45

Моля ви за консултация!
Не съм юрист,нито икономист,но ме интересува следното:
Имаме в нашата организация работник пенсионер на граждански договор.Заварено положение от предното ръководство! :lol:
Какви са правата му,в смисъл има ли право на годишен отпуск и обезщетения по болест?Не знам къде да търся информация. :?:
d_rpeteva
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 23 Май 2006, 17:49

В конкретния случай лицето няма рпаво на платен годишен отпуск, понеже не работи на трудов договор.Същото се отнася и за обезщетението за временна неработоспособност поради общо заболяване.

Повече информация на поставените въпроси можете да намерите тук: http://lex.bg/members/monteskio

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Трудово право