начало

Изграждането на регистъра на педофилите най-после може да започне Изграждането на регистъра на педофилите най-после може да започне

Записна заповед и кредитна карта

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Записна заповед и кредитна карта

Мнениеот avok00 » 03 Окт 2006, 17:30

Здравейте,

Имах кредитна карта и бях подписал записна заповед за обезпечение. Банката взе и двата екземпляра. Сега картата вече е затворена, всички задължения за покрити. Но банката не иска да ми върне записната заповед. Могат ли да я използват за да ми вземат парите въпреки че вече нямат основание? Докага е въобще валидна заповедта и при какви условия може да се ползва?
avok00
Нов потребител

Мнениеот zaro_n » 03 Окт 2006, 20:15

Записът на заповед е ценна книга, с която издателят (в случая Вие) обещава да плати на получателя (Банката) определена сума. Записът на заповед е платим: при предявяване,при определн срок след предявяване,при определен срок след издаването или на определена дата, та до кога е валиден Вашият запис на заповед зависи от това кога е падежа, който сте избрали .Ако записът е платим след преявяване, то той трябва да се предяви за плащане до 1 год. след издаването.Ако ценната книга не се предяви за плащане на издателя, то той може да вложи дължимото в банка. Когато Вие сте погасили дълга си би трябвало да поискате документа и върху него да отбележите че е платено. Най-добре е да се свържете с адвокат и да му обясните всички подробности, може би това ще е най-полезно за Вас.
zaro_n
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ