начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

искова молба - мога ли след това да я променя?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

искова молба - мога ли след това да я променя?

Мнениеот badazz » 17 Окт 2006, 13:28

Ако съм объркала нещо в исковата молба и ако съм пропуснала нещо мога ли след това да я променя. До този момент имам единствено право на писмена защита. И случайно да сте запознати колко би ми взел адвокат за написване на писмена защита защото аз определено не знам как се пише. Благодаря предварително
badazz
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 17 Окт 2006, 13:35

Зависи от това, какво точно сте объркали. Най-разумното, което можете да направите, е следното - да занесете, каквото имате, на адвокат и да говорите конкретно по въпросите, които Ви интересуват. Точно поради факта, че зависи за какво е делото, що за фактическа и правна сложност има и т.н., не мога да Ви кажа колко ще Ви струва писмена защита. Ако пък вече е бил даден ход по същество и делото е обявено за решаване, а Вие не сте си преснимали всички документи по делото, не знам колко колеги биха се съгласили да Ви напишат писмена защита (и то ако изобщо е останало време за това) на базата на непълни данни. Ето защо конкретен отговор ще получите само ако се видите с адвокат и конкретно разисквате проблемите си.
Ако пък решите да правите защита-самоделка (макар че не Ви съветвам), просто напишете защо мислите, че сте правата страна в спора, като се позовете и на доказателствата във Ваша полза. Рискът от по-нататъшни пропуски си остава висок.
Успех!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот badazz » 17 Окт 2006, 13:50

Благодаря ви за отговора.
Става въпрос за дисциплинарно уволнение. Това което съм объркала е че съм написала в исковата си молба че молбата която съм подала за напускане на работа е по взаимно съгласие, а фактически напускам на базата на чл.327 т.3 /работодателят сменя мястото ми на работа и длъжностната ми характеристика/. В молбата ми не пише нищо за взаимно съгласие просто моля да бъда освободена от заеманата до този момент длъжност и не се явявам повече на работа. Но в исковата си молба съм написала че е молба по взаимно съгласие. Мога ли в писмената си защита да обърна внимание на това че съм объркала :( и адвокатът на ответника се хваща за това че си противореча в исковата си молба и в съда. Аз нямам адвокат, явявах се без адвокат досега 2 пъти, разпитвах свидетел /моят колега/ с които доказах че наистина ми е сменено работното място, но съдиика каза че не е достатъчно и ми даде възможност за писмена защита. И въпросът ми е имам ли право в писмената си защита да се поправя и да кажа че това всъщност не е молба по взаимно съгласие. Според инспекцията по труда уволнението е незаконосъобразно, не мога да разбера АЗ къде бъркам. :( но нямам пари за консултация с адвокат
badazz
Нов потребител

Назад към Трудово право