начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ТАКСА

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТАКСА

Мнениеот taksa » 15 Юли 2004, 17:48

Някой може ли да каже каква е актуалната съдебна такса при предявяване на искова молба по чл.32 ЗС и има ли последващи такива.
taksa

Re: ТАКСА

Мнениеот bgjurist » 15 Юли 2004, 18:10

Мисля, че беше 30 лева, но не съм сигурен - виж по-подробно Тарифа 1
bgjurist
Потребител

Мнениеот taksa » 15 Юли 2004, 18:25

Thanks.
Просто не съм наясно с предстоящата промяна на тарифа1 и откога ще се покачат таксите отново
taksa

Мнениеот shveda » 15 Юли 2004, 19:43

Да, при нас най-често определят 30,00 лева, но има и друга практика в различните съдилища, защото приемат, че това е неоценяем иск. Но все пак зависи кой съдия как го тълкува. В нашият съд съм срещал противоречива практика и при други неоценяеми искове - например за произход и за лишаване от родителски права.
shveda
Потребител

Назад към Взаимопомощ