начало

Адвокатурата призова парламента да не „пипа“ Семейния кодекс без широко обсъждане Адвокатурата призова парламента да не „пипа“ Семейния кодекс без широко обсъждане

Отнето свидетелство за управление на МПС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отнето свидетелство за управление на МПС

Мнениеот keith_flint69 » 22 Яну 2007, 18:46

При отнето свидетелство за управление на МПС на осносвание чл. 174, ал. 1 от ЗДП, след изтичане на определения срок, необходимо ли е глобата да бъде заплатена, за да може човека да си получи книжката? Нормативна уредба на проблема?
keith_flint69
Потребител

Мнениеот keith_flint69 » 22 Яну 2007, 21:13

Прерових навсякъде, но нищо не намерих по въпроса!
keith_flint69
Потребител

Мнениеот sunshine_75 » 22 Яну 2007, 21:34

Лишаването от право да се управлява МПС и наложената глоба са две различни административни наказания и не са свързани. Не знам какво ще стане с новия ЗДвП, но сега-засега няма пречка да си вземе свидетелството след изтичане на срока, за който е наказан.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот keith_flint69 » 22 Яну 2007, 21:38

sunshine_75 написа:Лишаването от право да се управлява МПС и наложената глоба са две различни административни наказания и не са свързани. Не знам какво ще стане с новия ЗДвП, но сега-засега няма пречка да си вземе свидетелството след изтичане на срока, за който е наказан.
И аз така мисля, но в КАТ явно не са на това мнение! Има ли някаква нормативна уредба на проблема, защото аз не успях да намеря?
keith_flint69
Потребител

Мнениеот ana_maria » 23 Яну 2007, 09:14

В КАТ винаги са " на друго мнение". Имах случай, при който докато беше отнето свидетелството за правооправление, срокът, който беше дал съдът, считано от датата на произнасяне / съгласно съдебното решение/изтече. Въпреки това св-то беше отнето, с което не се изпълни решението на съда :shock:
ana_maria
Младши потребител

Мнениеот keith_flint69 » 23 Яну 2007, 09:15

И така, къде да търся нормативната уредба...?
keith_flint69
Потребител

Мнениеот Julyan » 23 Яну 2007, 10:38

Ами от КАТ да си я търсят нормативната уредба, която да потвърждава становището им. Вие си търсете свидетелството за управление и ако не Ви го дадат ползвайте съответния ред /административен и съдебен/, като обжалвате отказа. То на КАТ трудно се доказва с добронамерен разговор и няма смисъл човек да си губи времето понякога. ПАМ като санкция /отмена свидетелство за правоуправление/ и санкцията под формата на глоба са различни правни институти и нямат много много "вземане- даване" един с друг, поне за момента в този случай.
Julyan
Потребител

Назад към Взаимопомощ