начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Неактуална тема- за ИЗТРИВАНЕ

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Мнениеот didona77 » 11 Мар 2007, 12:18

Последна промяна didona77 на 21 Авг 2012, 18:27, променена общо 2 пъти
didona77
Нов потребител

Мнениеот mitko6 » 11 Мар 2007, 12:29

"ddiddi

Регистриран: Февруари 2007
Местонахождение: Казанлък
Публикации: 134 Дата на коментара: 20 Февруари 2007

В Пловдивски университет завърших миналата година 2006г. Няма как да са направени за последните големи изменения, защото те станаха директно след като завърших това лято, но в тези книжки все пак поначало във въпросите за държавния изпит е наблегнато на теорията, тоест на общите части и почти всичко е валидно като теория. А големите изменения бяха по наказателен процес и новият административен кодекс. В търговското, трудовото няма големи изменения, а осигурителното постоянно се променя, но в книжката си е чиста теория, учат се основните положения, а не подробности от рода как да се изчисли в момента дадена пенсия примерно. Мисля, че могат да свършат много хубава работа.

В отговор на aalko- тук няма конкретно за практико- теоретични изпит. А наказателно право и наказателен процес има в книжката за държавния изпит по Наказателно правни науки.Там са обединени, но са само въпросите, които са се изисквали за държавния изпит, тоест не са всички въпроси, които се искат при самия изпит по наказателно право и наказателен процес."

Един съвет от мен - безплатен при това! Казанлък е хубав град, живей си с мир и упражнявай някоя юридическа професия - стани юрисконсулт на някой ЕТ, например. Не се заигравай с авторското право на някой лектор, пък бил той и от ПУ.
Ето ти и още една безплатна лекцийка, от нашия НК - малко ми е старичка версията на Апис-а, имаше и по-нови изменеия, свързани със завишаване на наказанията!

Раздел VII
Престъпления против интелектуалната собственост
(Загл. изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.)
Чл. 172а. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който записва, възпроизвежда, разпространява, излъчва или предава чрез техническо средство или използва по друг начин чуждо произведение на науката, литературата или изкуството без необходимото по закон съгласие на носителя на авторското право, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до три хиляди лева.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Наказанието по ал. 1 се налага и на онзи, който записва, възпроизвежда, разпространява, излъчва или предава чрез техническо средство или използва по друг начин звукозапис, видеозапис или радиопрограма, телевизионна програма, софтуер или компютърна програма без необходимото по закон съгласие на носителя на съответното право.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянието по ал. 1 и 2 е извършено повторно или са причинени значителни вредни последици, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба от три хиляди лева до пет хиляди лева.
(4) За маловажни случаи деецът се наказва по административен ред по Закона за авторското право и сродните му права.
(5) Предметът на престъплението се отнема в полза на държавата, когато принадлежи на виновния.
Чл. 173. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който издава или използува под свое име или под псевдоним чуждо произведение на науката, литературата или изкуството или значителна част от такова произведение, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба от сто до триста лева, както и с обществено порицание.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 81 от 1999 г.) Със същото наказание се наказва и онзи, който представи за регистрация или регистрира от свое име чуждо изобретение, полезен модел или промишлен дизайн.
Чл. 174. (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., бр. 81 от 1999 г.) Който, като злоупотреби със служебното си положение, се включи като съавтор на изобретение, полезен модел или промишлен дизайн или на произведение на науката, литературата или изкуството, без да е взел участие в творческата работа по неговото създаване, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба от сто до триста лева, както и с обществено порицание.
mitko6
Потребител

Мнениеот didona77 » 11 Мар 2007, 12:49

Последна промяна didona77 на 21 Авг 2012, 18:28, променена общо 1 път
didona77
Нов потребител

Мнениеот mitko6 » 11 Мар 2007, 13:00

Види се, че току сте завършили "право"! Никой не говори, че Вие притежавате авторско право върху оформлението. Така е и това лично субективно право е възникнало с "оформянето" на лекциите (чуждите ликции) в книжно тяло - върху начина на подредба и пр. Въпросът е доколко е удачна, ако сте се отклонили от Оригинала (ако ли пък не сте, отново накърнявате чуждо авторско право). Но аз говоря за възникналото авторско право върху съдържанието и композирането на изложението на лектора. А авторското право възниква в момента на създаването на творението от т. нар. юридически постъпки. Лекторът има авторско право и върху начина си на изказ при поднасяне на тези лекции и т. н. Но...
Ако ли пък Вие сте списовател на тези "творби", тогава извинете! Но уви - не е тъй!
[/b]
mitko6
Потребител

prodajba na lekcii?

Мнениеот adv_petrov » 12 Мар 2007, 11:52

Sramota, golqma sramota e da se izkat pari ot studenti za materiali....nikoi jurist ne bi trqbvalo da pravi pari ot tova, kolkoto i avtorsi trud da e polojil, osven ako ne e PREPODAVATEL!!! Suvetyvam avtorkata da zapo4ne da izkrva pari ot konsultacii, a ne ot takiva kato nas.
adv_petrov
Младши потребител

За пореден път се убеждавам, че човек за човека е вълк.

Мнениеот didona77 » 12 Мар 2007, 15:04

Пределно ми е ясно, че на всеки му се иска да получава нещата безплатно, ако може да му е сдъвкано хубаво и ако може налято всичко в главата без да полага никакви усилия.
От моя поток, бяхме 120 човека и само 5 от тях, от които сред тях и аз ходихме да пишем лекции в несвяст, особено последните 3 години и после всички останали си вадиха лекции на ксерокс от мен, наготово направени напечатани книжки, много от тях се оказаха и неблагодарници за това. Сякаш всичко трябва да е даденост. Защо обаче всеки един от тях не си поигра да ги напише ясно и четливо и да ги направи на книжки?Защото е по- добре наготово нали? И ако аз бях имала възможността да си купя направо готови лекции, синтезирани, особено пък за държавните изпити никога нямаше да откажа да си купя за 12лв. или за 20лв., пък дори и за повече. Да, но нямаше от къде да си купя тогава, просто нямаше кой да си играе да ги прави.

Много ви бърка думичката "продавам", мислите, че ще забогатея като си продам наличните лекции ли колега? Още веднъж казвам, че това са ми наличните лекции и изобщо нямам никакво намерение да ги разпространявам в много бройки. Точно обратното, този който ги купи съм сигурна, че ще ги разпространи на всичките си колеги, което означава, че парите, които аз искам са просто едно нищо. А може би и ще ги продава от свое си име.

Сигурна съм, че ако се отнася до вашия труд, който вие сте положил няма да говорите по този начин. Защо не започнете да вършете безплатни адвокатски услуги, нали това искат всички хора. Бъдете благороден, колкото искате да се изкарате сега!
Ако ще ви бъде по- приятно тогава, нека да приемем, че давам лекциите безплатно, а парите, които искам са за оформлението и труда ,който съм положила за всичко това. По- добре ли ви е така.

Толкова завистлив и мързелив народ, а никой не иска да си мръдне пръста да направи нещо сам, за да види с какъв труд става.
Ами който не иска да си купи лекции, нека да присъства на лекциите си в университета и да си ги пише и да си купува учебниците на преподавателите и така всички да са доволни.
didona77
Нов потребител

Re: Продавам лекции по право- вижте съобщението.

Мнениеот Гост » 13 Мар 2007, 04:27

didona77 написа:Вижте тези линкове по- долу. Ако ви хареса нещо, може да ми пишете там на лични или на имейла ми dal@gbg.bg

http://www.prodavalnik.com/ppc/showprod ... 77&cat=500

http://www.prodavalnik.com/ppc/showprod ... 76&cat=500

http://www.prodavalnik.com/ppc/showprod ... 06&cat=500

http://www.prodavalnik.com/ppc/showprod ... 76&cat=500

Тези Ваши хвърчащи листчета не струват и пукнат грош.Абе Вие станахте много отворени,че да влезате в Лекс и да ни продавате някакви боклуци.
Откъде да знам,примерно,че на Лекции сте била в терзвено състояние,че да Ви купувам лекциите.
Вижте,живеем в модерно общество-книжарници,учебници,издателства,автори,книги-БОЛ.
Представятели си аз да Ви купя лекциите.И да се занимавам с Вас седмици и Вие да ми дадете куп пожълтяла хартия,и то срещу пари.
Някои взеха да си позволяват много
Предлагам Ви да тръгнете да продавате по жилищата на хората,може би ще ги купи някой от съжаление

8) г-н Адвокат Николов 8) ЮЗУ"Неофит Рилски" 8) Правно-исторически факултет 8)
Гост

Мнениеот jo_silver » 13 Мар 2007, 20:56

kolejkee, kolejkeee (kazvam vi kolejke , zashtoto ne vi znam imeto , ama inache kato vi gledam kakva ste kolejka ....) - tija vashi pisaniica mojete da gi prodavate na bitaka , zaedno s ostanalite partakeshi , izlojeni na predlaganija ot vas sajt.... kato gledam cjala vehtosharnica mojete da si otvorite - jelaja vi uspeh. i molja vi, ostavete lex.bg na juristite - vie si vurvete pri vehtosharite...
jo_silver
Нов потребител

Мнениеот reveta » 13 Мар 2007, 21:32

Aма чакайте малко, колежке. Никой не ви е карал насила да ходите и да пишете лекции до пълно изтощение. И никой с нищо не ви е длъжен заради това. :!: Още малко и ще кажете, че сте единствената, писала лекции до несвяст. :lol: Ами другите студенти, посещавали редовно лекциите, да не би да не са се преуморявали, пишейки часове наред? Нещо повече - когато аз бях студентка, някои колеги, които имаха домашни компютри, пишеха лекциите във файлове, разпечатваха ги и после ги даваха на другите студенти да си ги преснимат, дори и файловете им изпращаха по мейл. Но нито един от тях не си е помислял да иска пари за труда си, поради много причини. Така че не ви остава нищо друго освен да се простите с нездравите си амбиции. Познавам много колеги, които са натрупали купища безплатни лекции през годините, и то първокачествени, а не като вашите дето за нищо не стават. Най-добре се скрийте някъде и не ставайте за смях повече.
reveta
Младши потребител

Мнениеот Trapped » 13 Мар 2007, 23:49

Ееей,това юристите сме много злобни хора,брееей.

Какво го нападнахте момичето. Ако Ви се свидят някакви си 14 лв. за въпросните лекции,не им обръщайте внимание. Какво сте се хванали да хулите и да обиждате?!
Хора има всякакви.

Друг е въпросът,че колежката не е преценила пазара и клиентелата добре.
Колежке,пари за лекциите си няма да вземете.
Не и в Интернет.
Тук всичко е безплатно. Ако случайно искаш да продадеш нещо,се дават мостри,снимки и пр. В нета могат да се намерят такива лекции,които може да не са дотам добри,но с "невъоръжено око" не може да се направи разлика. Никой не плаща за нещо,което може да намери безплатно.

И накрая дори да продадеш един екземпляр,той моментално ще се клонира и ще бъде пак навсякъде.

Разбирам,че сте положила голям труд и искате някакво възнаграждение,но това трудно ще стане във виртуалното пространство.
Имате два варианта:
- да запазите материалите за себе си,което е съвсем обосновано с оглед това,че докато вие сте ходила да пишете,други са ходили на работа,изкарвали са пари и сега се дърпат за някакви 14 лева.
- да ги споделите безвъзмездно с нуждаещите се и да приемете за награда искреното им или казано от етикет "Благодаря". Което като се замислиш също не е малко,имайки предвид,че с някакви 14 лв. повече нито се забогатява,нито се обеднява.

Вторият вариант е приетият за адекватно поведение в Интернет - мястото,където има всичко ,поради простата причина,че принципът е "всеки взима каквото намери и всеки дава,каквото има".

Разбира се тоя принцип е трудно смилаем от консервативната гилдия на юристите.
Аватар
Trapped
Потребител

Re: За пореден път се убеждавам, че човек за човека е вълк.

Мнениеот senex » 14 Мар 2007, 15:57

didona77 написа:Толкова завистлив и мързелив народ, а никой не иска да си мръдне пръста да направи нещо сам, за да види с какъв труд става.

Не обръщайте внимание!
Последна промяна senex на 15 Мар 2007, 14:26, променена общо 1 път
senex
Потребител

Здравейте!

Мнениеот didona77 » 15 Мар 2007, 13:56

Изчетох всичко до тук, но не ми се коментира, просто виждам,че на хората много им се приказва- ама нали за това са юристи.

Само исках да кажа, че някой от лекциите вече се продадоха именно от тази обява тук. Останаха още малко лекции и с радост мога да ви кажа заповядайте за останалите!!! :D
didona77
Нов потребител

!

Мнениеот eleonora_petrova » 19 Мар 2007, 16:26

:shock: '' Гледам и не вярвам на ушите си''!
eleonora_petrova
Младши потребител

Мнениеот kiril1976 » 10 Апр 2007, 12:46

Типично по Български да се продава всичко само дано ти си ги писал тези лекции и са твои труд :D
kiril1976
Нов потребител

Колеги запазете толерантността

Мнениеот kinshasa » 13 Апр 2007, 15:29

Интернет е свободно пространство, всеки има право да отговаря за постъпките си. Кои сте вие, за да съдите - АВТОРИТЕ? Има си закони, ред и т.н. Които мисли, че няма нужда да не си купува. Не познавам никои от участниците в дискусията, но мога да кажа, че коментарите са аматьорски, що се отнася до темата. В началото автора е написал .........прочети.............ако......дъра бъра. Всичко най-хубаво.
kinshasa
Потребител

Аз го правя

Мнениеот kinshasa » 13 Апр 2007, 15:31

reveta написа:Aма чакайте малко, колежке. Никой не ви е карал насила да ходите и да пишете лекции до пълно изтощение. И никой с нищо не ви е длъжен заради това. :!: Още малко и ще кажете, че сте единствената, писала лекции до несвяст. :lol: Ами другите студенти, посещавали редовно лекциите, да не би да не са се преуморявали, пишейки часове наред? Нещо повече - когато аз бях студентка, някои колеги, които имаха домашни компютри, пишеха лекциите във файлове, разпечатваха ги и после ги даваха на другите студенти да си ги преснимат, дори и файловете им изпращаха по мейл. Но нито един от тях не си е помислял да иска пари за труда си, поради много причини. Така че не ви остава нищо друго освен да се простите с нездравите си амбиции. Познавам много колеги, които са натрупали купища безплатни лекции през годините, и то първокачествени, а не като вашите дето за нищо не стават. Най-добре се скрийте някъде и не ставайте за смях повече.

НО САМО НА ПОЗНАТИ:-))
kinshasa
Потребител

Мнениеот Гост » 14 Апр 2007, 15:11

didona77 написа:Оле боже, вече започнахме и да се заплашваме. Не ви знам интереса от това господине да се мъчите да ме сплашвате, но искам да ви кажа, че авторско право върху тези книжки имам само аз, защото съм ги направила аз. Да не би да искате да кажете, че един преподавател, който прави книга не използва друга литература????? И използваната литература обикновено се изписва накрая на книгата. Значи ако той цитира някое изречение от книга, която е написал друг ще го съдим така ли?????
А какво ще кажете за сайтове като:
http://pomagalo.com/
http://www.raboti.com/novini.php
http://www.referati.com/

Или може би трябва да си подаря лекциите на тях, за да могат те да ги продават на всички други. Просто е смешно. А тези лекции, които продавам аз , доста евтино за труда, който съм положила да ги направя във вида в който са не са с цел да ги разпространявам в множество бройки, а да си продам наличните лекции, които ми стоят в къщи и вече няма кой да използва и до там. Не, че не мога да си намеря хора на които да ги продам извън интеренета, но си мислих, че наистина мога да бъда от полза на някой от тук,който търси.

А относно това да си намеря работа в някое ЕТ. Вие защо си мислите, че аз си нямам работа, не е нужно вие да ми казвате какво да работя аз.

Касова бележка ще ми дадеш ли,ако купя безполезната Ви хартия.
Ама Вие как си преставяте някой да си купи лекции от Вас.

В кой свят живеете,аз не знам.

Отидете на пазара и си вземете един щанд и викайте:

Топли лекции по право,топли,че парят 8)
Гост

Мнениеот dask » 14 Апр 2007, 16:33

Проблема на didona77 е , че се опитва да продава "краставици на краставичари".
dask
Потребител

Мнениеот Гост » 16 Апр 2007, 14:44

dask написа:Проблема на didona77 е , че се опитва да продава "краставици на краставичари".

Много точно,колега.

Виждаш ли ги зубарите как си изкарват хляба.

Пародия :!:

Успех,Dask 8)

8) Адвокатите без граници 8) Адвокатска колегия Плевен 8)
Гост

Назад към Лекции и материали