- Дата и час: 24 Ное 2024, 11:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
трябва ми спешно реферат на тема "развод по взаимно съг
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
трябва ми спешно реферат на тема "развод по взаимно съг
помощ!!!! трябва ми спешно реферат на тема "развод по взаимно съгласие"
- lubo_pmu
- Нов потребител
И какво ще пишете в този реферат ?Има достатъчно съдебна практика в АПИС.Свали я от там и реферата ти е готов.Просто няма какво ново да измислим за развода по чл.100 от СК.
Най-важното с две приказки:
- на помирителното трябва и двамата съпрузи да се явят и да потвърдят желанието за развод.Иначе делото се прекратява;
- на първо с.з се разписва споразумението по чл101 от СК,чрез което съпрузите уреждат личните и имуществените си отношения помежду си,а също и:ползване на сем.жилище,предоставянето на родителските права;размера на издръжка на децата и личните контакти на родителя ,на когото не са предоставени децата;
- одобреното от съда споразумение не подлежи на обжалване.
Виж в семейния кодекс също кога не може да се допусне развод по взаимно съгласие- преди 3 години от изтичане на брака.
Най-важното с две приказки:
- на помирителното трябва и двамата съпрузи да се явят и да потвърдят желанието за развод.Иначе делото се прекратява;
- на първо с.з се разписва споразумението по чл101 от СК,чрез което съпрузите уреждат личните и имуществените си отношения помежду си,а също и:ползване на сем.жилище,предоставянето на родителските права;размера на издръжка на децата и личните контакти на родителя ,на когото не са предоставени децата;
- одобреното от съда споразумение не подлежи на обжалване.
Виж в семейния кодекс също кога не може да се допусне развод по взаимно съгласие- преди 3 години от изтичане на брака.
- sarbijanac
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|