Колеги,
Може ли в производство по ЗЗДН да се иска предоставянето на писмените обяснения на лицето, срещу което се води делото за насилие, дадени в РПУ по повод депозирана жалба от жертвата за същото? В тях побойника си е признал, че е пребил жертвата си и му е издаден протокол по ЗМВР. Насилникът го е подписал без възражения.
Все пак това са само писмени обяснения пред полицейски орган, а не показания в досъдебно производство.
Благодаря Ви предварително.
- Дата и час: 28 Фев 2025, 18:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обясненията като доказателство в производство по ЗЗДН?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
То по този закон и една проста декларация по чл. 9, ал. 2 но "пострадалия" си е достатъчно да допуснат ограничение правата на "насилника". И това не е съдебно производство, а административно, поради което съдът издава заповед, а не решение!
- mitko6
- Потребител
mitko6,
Вие сте прав по принцип, но сигурно знаете, че съдът се произнася с решение дали да издаде заповед или не.
Не ми стана ясно с какво от въпроса ми не сте съгласен.
И не прочетох какво ми отговаряте по същество.
Благодаря, ако изкажете мнение по темата.
Вие сте прав по принцип, но сигурно знаете, че съдът се произнася с решение дали да издаде заповед или не.
Не ми стана ясно с какво от въпроса ми не сте съгласен.
И не прочетох какво ми отговаряте по същество.
Благодаря, ако изкажете мнение по темата.
- potrebitel
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|