начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

проблем със стара кола

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблем със стара кола

Мнениеот izi76 » 16 Май 2007, 16:45

Здравейте!
Преди години дадох старото си 22 годишно фордче на един съсед за резервни части. Той обаче под предлог че ще ми помогне за отписването от данъчните ми поиска документите на колата. Аз му ги дадох и в последствие разбрах че той е постегнал колата и я е продал за кола в джижение (не знам как купувача се е оправил с пълномощно) но аз не съм дала нито на моя съсед нито на някой следващ по веригата.

От полициата отказват да дадат документ за кражба защото според тях нямало нарушение на наказателния кодекс.

Какво мога да предприема за да отпиша колата от мое име и да не плащам данък? Ако знаете какво трябва да направя или да ме насочите към адвокат който да помогне ще съм ви благодарна.
izi76
Нов потребител

Мнениеот satir » 16 Май 2007, 17:04

Мацка, преди да дадеш колицата за разпарчетосване е трябвало да я бракуваш, щото е незаконно да се "разкомлектова" кола която не е бракувана. А па ако си я бракувала нек го видим комшията ти как ще я продава и препродава тогава..... :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот izi76 » 16 Май 2007, 18:17

satir написа:Мацка, преди да дадеш колицата за разпарчетосване е трябвало да я бракуваш, щото е незаконно да се "разкомлектова" кола която не е бракувана. А па ако си я бракувала нек го видим комшията ти как ще я продава и препродава тогава..... :roll:

Първо не сте ми никакъв за да си позволявате да се обръщате към мен с "мацка".
Второ не питам какво е трябвало да направия навремето, а какво да направя от този момент нататък.

Ето например: ако вие искате помощ по въпроса с вашето възпитание - няма да ви посъветвам "Баща ви и майка ви е трябвало да ви възпитат", а ще ви кажа че имате проблем със сексизма и не е лошо да поработите над него с някой добър психолог.
izi76
Нов потребител

Мнениеот pvassilev » 17 Май 2007, 15:09

Той съседа всъщност законно не може да я продаде. Дал я е на някой с документите, а който я кара с документи все едно е негова. Това, което може и трябва да се направи е да отидете в КАТ да си изкарате нов талон на колата, все едно че настоящия е загубен/унищожен/откраднат. Може да пуснете жалба срещу съседа в полицията, че е откраднал талона и колата. Още нещо - ако си изкарате нов талон и си издирите колата къде е, сваляте й номерата само, занасяте ги в КАТ и я бракувате, като вече няма да дължите и данък.
Между другото сега изтича срока на смяната на старите талони с нови. Тъй че скоро ако я спрат колата полицаи с който и да е собственик със стария талон ще я спрат от движение служебно.
pvassilev
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ